keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Hidasta, raskasta ja pitkää

Keskiviikon koulutunnille tuli 7 ratsukkoa. Mielestäni ihan liikaa. Puolikkaalla kentällä oli ahdasta ja opelta sai liian vähän kommentteja. Ratsukseni sain Listran ja tämä oli sille päivän ainoa tunti. Olin Limoza-moodissa ja jopa vähän yllättynyt ettei tullut Limozaa. Kenttä oli aika märkä ja lämmintä oli n. +5°C.

Tuntikaverit onneksi auttoivat tamman varustamisessa ja ehdin ajoissa paikalle. Heti alkukäynneissä Listra oli jalalle aika hidas. Enkä saanut kunnon reaktioita. Alkuhölkässä Listra oli vähän parempi. Mentiin sangen itsenäisesti. Aluksi sai mennä vähän pidemmällä kaulalla mutta mielestäni silti liian pian meiltä ruvettiin vaatimaan parempaa tuntumaa. Tulkitsin siis että lyhyempiä ohjia ja lyhyempää hevosta.

Muutaman kerran ohjia lyhentelin, mutta koska tuntui väärältä niin en pitänyt kovin tiukasti kiinni vaan hetken päästä huomautettiin samasta asiasta uudestaan. Lyhyemmillä ohjilla tamma makasi käsilläni. Pohkeilla en saanut ratsastettua sitä aktiiviseksti ja sieltä ylös. Vasta lopputunnista sain pidettyä ohjat lyhyempinä ja taisi se Listra hieman keventyä edestä. Tänään tuntui kaikki olevan aika hankalaa eikä muilla tuntunut menevän juuri paremmin.

Laukassa piti välillä lyhentää askelta. Se onnistui ja kai siitä jotain eroja huomasi. Ei onneksi ollut kyttäilypäivä. Puskia ei tarvinnut tuijotella jäykistelyn ja käsillä makaamisen lisäksi.

Ongelmia:
huono reagointi pohkeisiin
kankea taipumaan
makasi ohjilla

Parannusta:
oli ravissa aika tasainen
kulki lyhyemmällä tuntumalla vastustelematta
laukkaa sai lyhennettyä
ei tuijotellut pahasti puskia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora