maanantai 13. maaliskuuta 2017

Helppoa ja mukavaa hyppäämistä

Maanantaina päästiin väliviikon jälkeen taas hyppyhommiin. Koulutunnilla oli kuulemma niin eritasoista porukkaa että sinne ei kannattanut tulla. Viime maanantain jälkeen en osannut olla tästä kovin pahoillani ja skippasin suosiolla. Limoza olisi ollut kouluratsuna. Esteille sain Pikun eikä haitannut yhtään. Ratsukoita perinteiset 3 ja lämmintä +2°C. Sohjoa ja pikkuhiljaa paljastuvaa hiekkaa.

Ihan alkuun vähän jumpattiin sormia varpaisiin ja käsiä häntään. Helppoa Pikun kyydissä.

Alkutunti treenattiin taas kevyen istunnan harjoituksia. Jalustimilla ja ilman. Siirtymiä. Piku suoritti ihanan tasaisesti. Vähän ope korjasi minua suorempaan. Oikein tökki paikoilleen niin tajusin hyvin että mitä. Mutta aika maltillista korjailua. Tänään taas vasemmalta oikealle.

Hypyt aloitettiin ravissa ristikolle. Piku loikki kyllä muttei erityisen innokkaasti. Laukassa oli helpompaa. Molemmista suunnista.

Päivän tehtävänä tultiin 3 estettä vähän s-kuviolla. Linjalle ennen estettä ja esteen jälkeen piti pysäyttää. Hypyt laukassa ja kaarteet ravissa. Eli mitä aiemmin suoristuksen jälkeen sai seis, sitä helpompi oli saada laukka kuntoon ennen estettä. Kolme kierrosta tätä.

Ensimmäisen kierroksen ahaa-elämys oli että ravipätkillä ei tarvitse usvattaa. Kolmannelle kierrokselle tajusin että riittää että nostaa laukan ja parantaa sen puolipidätteillä hyväksi eikä tarvitse baanailla täysiä etupainoisena kohti estettä. Vähän siistiytyi loppua kohti.

Lopuksi hypättiin vielä yksittäistä pystyä nuoliesteenä eli puomit yläpuomin päällä ns. johteina. Ensin reunoilla, myöhemmin keskeltä yhdessä. Piku loikki helposti ja varmasti. Vikalla kierroksella yläpuomi oli 90 cm ja yläjohteet vähän päälle metrissä. Hienoja hyppyjä humma esitti.

Kiva tunti eikä yhtään jännittänyt tai huolettanut missään vaiheessa. Mentiin jopa niin tasapainoisesti ettei kanttailtu kulmia juurikaan eikä lipsuttu yhtään.

Ongelmia:
joitain vääriä laukkoja esteiden jälkeen

Parannusta:
ei kantattu kulmia pahasti
hypyt meni helposti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora