perjantai 6. tammikuuta 2017

Perutun kouluvalkan sijasta puomi-kavalettitunti

Valmennusten suhteen tämä tuntui olevan pahan onnen viikko. Keskiviikon estevalkka peruuntui, torstain ratsastuspilates peruuntui ja samaa sarjaa myös tämänpäiväinen kouluvalkka peruuntui. Tilalle omistaja tarjosi puomituntia ja kävihän se.

Maneesin mittari näytti -14°C (pari tuntia aiemmin pihalla oli -16°C). Ratsukoita tunnilla oli 3. Alkuverkka mentiin itsenäisesti eikä lopulta ehditty laukkaamaan ollenkaan kun näpit meni turbohanskoissa niin jäähän että piti pitää sormienlämmittelytauko.

Päädyttiin aloittamaan verkkatehtävällä. Kahden puomin yli kevyessä ravissa rusetilla. Taivuttelu parani pikkuhiljaa, aktiivisuus oli lähes riittävää.

Taisin ehtiä ottaa pikkupätkät laukkaa alle ennen kuin tultiin sama laukassa. Tehtävän kääntelyyn aktiivisuus ei riittänyt eikä taipuminenkaan ollut kovin hääviä. Silti taisi tulla vaihto oikealle. Lopulta jäykistelyyn suivaantuneena otin hetkeksi käyntiin, muutamassa askeleessa löysin pyöreyden ja sitten open ohjeiden mukaan lähdin käynnistelemään laukkaa isommalle kuviolle. Siinä tuli jotain häiriöitä opetukseen ja omasta mielestäni kesken meidän vuoron pyydettiin seuraava ratsukko tehtävälle. No, ehdinpä käynnistellä kunnolla ja laukatkin parani.

Toinen kierros oli huomattavasti parempi kun meno oli tasaisempaa ja aktiivisempaa. Saatiinpa lopulta vaihto vasemmallekin ihan puomilla. Vautsi!

Tämän jälkeen tultiin kolmen puomin linjaa molemmista suunnista. 4 laukkaa väleihin ja yhtä ravirikkoa lukuunottamatta onnistuttiin joka kerta. Pikkuhiljaa jopa ihan rennosti ja tasaisesti. Myötälaukatkin säilyi hyvin.

Lopuksi tultiin vielä kaarta kahdelta kavaletilta minipystylle (n. 40 cm). Väliin 8 askelta. Ensin vasen kierros ja pyörittiin sitä ovaalilla sangen monta kierrosta. Tämä auttoi ja löysin laukkaan pyöreyden ja letkeyden ja saatiin tulot paljon paremmiksi. Oikeassa kierroksessa väli tuntui pidemmältä. Tokavikalla kierroksella tietysti töpeksin ja tultiin kavaletit ravissa. Muuten tämä oli helpompi suunta vaikka tässäkin piti ottaa muutamat pyöristymisvoltit alle ennen lähtöä.

Helpottipa kummasti kun tajusi että hyppyhommissa ei kannata lähteä vain posottamaan eteen vaan ratsastaa laukka ensin hyväksi. Tämä oli hyvää jatkumoa meidän laukanparannuksiin.

Loppuraveja ei menty vaan käveltiin vain.

Ongelmia:
taivuttelu puomitehtävällä laukassa ekalla kierroksella

Parannusta:
ei säikkyjä
vaihtoi jopa vasemman laukan puomilla!
kavalettikaarre meni taipuisasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora