torstai 26. tammikuuta 2017

Linjoja ilman takkia

Torstain esteratsuksi toivoin Listraa ja arvelin kakkosvaihtoehdoksi Limozaa. Pieleen meni ja tuli Wanesa. Tarkemmin kun mietin niin saatoin lähes toivoa Wanesaa aiemmin. Ratsukoita oli tänään 2 ja saatiin itse rakentaa mieleisemme tehtävät. Ensimmäinen toiveeni oli 17 metrin linja. Tuntikaverille ei tullut hyviä ehdotuksia mieleen, joten lisättiin okseri kaarevalle linjalle. Tästä tuli n. 18 metriä. Keli oli pari astetta plussalla ja kun aloitettiin oli kentällä suht kiinteä mutta pintapehmeä lumipohja. Lopputuntia kohti meni sohjommaksi.

Tuntumalla ei menty käyntiä ollenkaan. Ravissa en tietysti saanut ponia heti kovin hyvään kuosiin ja aloitin nätisti. Melko pian käskettiin kannukset jalkaan ja vielä lisää eteen. Tultiin kolmikaarista ravissa ja laukassa. Kuulemma näytti puskevalta mutten huomannut. Laukanvaihdot otin suosiolla ravin kautta. Kun yritin vastalaukkaa niin pudotti itse raville ja vaihtoi. Kentän ympäri spurttaus vähän paransi menoa mutta laukka oli yhä kankeahkoa. Taivuttaminen unohtui ihan jatkuvasti.

Lopuksi yritettiin vaihtoja vielä kahdeksikolla. Ei vaihtanut. Vastalaukkaa ja lopulta ravin kautta. Vähän yritti. Käyntipätkillä tuli jo kivasti tuntumalle ja yritin säilyttää saman laukassakin. Hivenen parani mutta yhä aika kaukana hyvästä.

Hypyt aloitettiin ympyrällä vasemmassa kierroksessa. Ristikko pari kertaa ravista, sitten laukassa pystynä. Ihan ok. Lähti kaukaakin. Hetken huilien jälkeen tultiin se yllättäen oikealta käynnissä. Noin 60 cm ylittyi näppärästi. Toisella kierroksella oli 75. Ensin tyssäsi. Paremmalla vauhdilla päästiin yli. Saattoi kyllä rikkoa raville juuri ennen.

Suoralle linjalle tuli ekalla kerralla kiemuroita ja 6 askelta. Toisella kierroksella siistit 5. Kaareva linja meni ekalla yrityksellä hyvin. Toisella kerralla kaari taisi pullahtaa ja jäätiin puolikkaan askeleen päähän. Wane taisi ratkaista hyppäämällä kaukaa. Kolmas kierros oli taas siisti.

Suoraa linjaa tultiin myöhemmin myös toisesta suunnasta eli vasemmassa kohti valoa. Ekalla kerralla poni vähän liukastui kaarteessa paria askelta ennen ekaa pystyä. Puhtaasti yli mutta valuttiin linjalta sivuun. Toiselle esteelle osuttiin jo keskelle. Puomit nousi ja toisella kierroksella taisi olla päivän suurimmat esteet. En ole ihan varma että nostettiinko niitä sitten vielä kaverille mutta valoa lähin oli rahtusen päälle 90. Kuvittelen että mentiin tuolla korkeudella yli. Toinen lähes samoissa mitoissa.

Välikäyntien jälkeen kaveri hyppäsi ennen meitä. Lopuksi mekin tultiin vielä kaikki 4 estettä putkeen tippakuviolla. Maltillinen korkeus. Vähän haparoitiin taas esteiden reunaan ja paikat jäi kauas. Rohkeasti Wane silti lähti hyppyihin. Esteet pysyi ylhäällä ja lopetin tähän ihan tyytyväisenä. Ope videoi tämän vikan kierroksen.

Loppuravissa sain ponin pyöreäksi ja lyhyemmäksi. Vasen kierros oli helpompi. Yhä salaisuus oli vasen ohja kunnolla kädessä. Ei ehkä ihan loppuverkan henkeä mutta yritin niputtaa ponia ihan kunnolla. Oli jopa suht kevyt edestä. Käynnissä oli sangen hyvä ja eteni letkeästi. Varjo vain näytti että takaset vähän töpötti. Ei saatu kommentteja.

Wanesalle tuli hiki tällä tunnilla. Mutta niin tuli kuskeillekin. Molemmat riisui takit pois. Tammikuussa! Poolo ja fleece oli ihan hyvä. Lopputunnin välikäynneissä tuli sen verran viileä keskikropalle että laitoin toppaliivin päälle.

Tajusin etten enää jännitä estetunteja pahemmin. Ei meille mitään mahdottomia laiteta. Isommistakin esteistä päästään yli. Ja jos kieltoja sattuukin tulemaan niin en läheskään aina keikahda alas. Olisiko se sitä kehittymistä?

Ongelmia:
kielto käynnissä
laukanvaihdot sileällä
taipuisuus

Parannusta:
rohkeasti loikki kauempaakin
esteet ei olleet pahan isoja
en enää jännitä


Ope kuvasi vikan kierroksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora