torstai 22. joulukuuta 2016

Lähes käyntitunti

Torstain estetunti oli taas peruttu. Tällä kertaa pohjan takia. Kuulin juttua että eilen oli käyntipäivä, joten en hinkunut tänään kuin vikalle tunnille vaikka tokavikallekin olisi mahtunut. Lämmintä oli +3°C ja ratsuksi sain hieman yllättäen Limozan. Ratsukoita tunnilla oli 5 vai 6.

Tamma oli saanut imppauspannan muttei se imppaamista kokonaan estänyt. Vähensi kyllä kovasti. Hoitaessa oli kiltisti. Kentälle taluttaessa jalkojen liike lakkasi pikkuhiljaa kokonaan. Kouluraipalla piti avittaa taakse jos halusi että maisemat vaihtuu ollenkaan.

En laittanut kumppareita mutta otin ne kuitenkin mukaan. Ei niitä komennettu, joten mentiin koko tunti ilman. Tänäänkin lähes pelkkää käyntiä luvassa. Tähän Limoza ei tosiaan ole paras vaihtoehto. Vasemmasta ohjasta oli tyhjä ja liikkui huonosti pohkeesta eteen. Kun yritin pitää edestä maltillisen lyhyenä niin tuntui hyytyvän vielä enemmän. Pakko oli hetkittäin kimmastua että sain mitään reaktioita. Kannuksia en laittanut kun en halunnut törkkiä niillä koko tuntia.

Alkutunnista olin kuulemma hartiat jäykkänä. Kyynärkulmasta tuli toki myös sanomista ja kuulemma paino oli enemmän oikealla. Hartiat onneksi rentoutui loppua kohti.

Tehtiin hirmuinen määrä käyntivoltteja kulmiin. Silti homma ei juuri helpottunut. Oikea kierros oli vaikeampi. Välillä mentiin pitkät sivut ravia. Koko tunti harjoitusravia ja minulta nostatutettiin jalustimetkin ylös. Se kyllä vaan helpotti. Raviin piti lähes joka kerta auttaa raipalla. Ravi sitten eteni paremmin.

Välillä tultiin myös käyntiväistöjä uran sisältä uralle. Oikea kierros oli tässäkin paljon vaikeampi kun en saanut vasemmalta kunnon ulkotukea. Vasen sujui tasaisesti ja helposti mutta vähän hitaasti. Kerrankin oli hyvä takapuolituntuma missä hepan takaset menee ja kun opelta ekan kierroksen jälkeen pyysin tarkemman analyysin niin sain vielä kalibroitua. Oikeassa kierroksessa yritin ottaa eilisen avoajatuksen mukaan että saisin painon paremmin keskelle. Auttoi se vähän. Katseeni oli silti yhä väärään suuntaan. Päästiin melko kammottavasta kelvolliseen.

Lopuksi vielä pyöritettiin käynnissä voltilla hyväksi. Oikea kierros vieläpä. Mutta muutaman epätasaisen ja madellun voltin jälkeen sain itseni järjestykseen ja ratsun taipumaan tasaisesti. Siihen vielä hoputin raipalla jalat liikkeelle ja kun tätä ihanuutta kesti pari voltillista niin palkitsin pitkillä ohjilla. Yllättävän hyvä jopa lopuksi. Lopetettiin juuri ennen kuin ope ehti meidän kohdallemme ja tuohon istuntani korjaukset olisivat luultavasti vain leväyttäneet pakan.

Ongelmia:
ei edennyt käynnissä kunnolla
välillä hirveili kun vastusteli ohjasotteita

Parannusta:
tuijotteli vain hyvin maltillisesti
ravi oli ihan letkeää
vasemmassa kierroksessa väisti helposti
tunsin väistössä missä takaset menevät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora