perjantai 18. marraskuuta 2016

Käyntityöskentelystä haaveilua

Perjantaina kävin viidentenä vikalla tunnilla. Ratsutoive meni läpi ja sain Wanesan. Säätiedotus uhkasi kaatosadetta mutta vasta lopputunnista rupesi tihuttelemaan. Ehkä ekaa kertaa tälle syksylle kenttä oli rapainen. Lämmintä +3°C.

Hoitaessa ponilla oli kova kiire pois karsinasta. Epäilin että janotti mutta vesi ei kelvannut. Lopulta piti laittaa haka kiinni että turpa pysyi sisällä. Käytävällä teki sitten ressut ja vetäisi mut mukanaan heinille. Vaikka taas muka yritin olla huolellinen. Raipasta ei sanonut juuri mitään ja ohjista sain ponin sitten raavittua mukaan. Kamala heinätuppo suussa evääksi. Sitä sitten nyhdin kentälle mennessä pois. Kuski poninkäsittelyoppiin!

Alun käyntipätkä oli melko lyhyt ja sitten ruvettiin menemään kevyttä ravia. Heinäjallituksen takia en juuri tuntenut armoa. Kunnolla eteen ja hommiin. Tänään jätin kannukset pois. Nyt keskiviikon muu urheilu tuntui jaloissa ja vasen sisäreisi juili keventäessä. Harmi vaan ettei tänään menty yhtään harjoitusravia. Wane kääntyi volteille paremmin kuin eilen mutta ravissa ei taipunut alkutunnista kovin hyvin. Tehtiin taas iso liuta ohjattuja siirtymiä. Ihan hyviä muttei meille ihan täsmämenoa. Vielä enemmän olisi pitänyt päästä taivuttamaan.

Laukkojakin mentiin ensin vuorotellen letkan perään käynnistä nostaen ja takaisin käyntiin. Ekalla kerralla poni pudotti itsekseen raviin eikä nostanut laukkaa takaisin vaikka pyysin, komensin ja lopulta käskin. Sitten tuli pukki. Päivän ainoa ja jatkossa sain uuden laukan heti pyynnöstä jos pudotti raviin. Ei silti ollut oikein aseita lyhentää laukkaa. Pudotti heti raviin. Pitkästä laukasta taas oli toivotonta päästä suoraan käyntiin. Väliin mentiin taas myös vähän pidemmät laukkapätkät. Vauhtia irtosi ihan hyvin kun pyysin. Jossain vaiheessa tosin huomasin että puristin reisillä että pysyisin helpommin vatkaavan laukan kyydissä. Yritin sitten rentouttaa jalkoja irti. Käyntipätkät laukkojen välissä rupesi olemaan aika kivoja.

Loppuun hölköteltiin ravia ja oli suht kelvollista. Ei edelleenkään ihan kuulolla eikä tasaisesti kahden ohjan tuntumalla kuten käynnissä. Kaipasin käyntityöskentelyä ja toiveeni toteutettiin. Sai itse tehdä mitä koki tarpeelliseksi. Volttasin, tein temponmuutoksia, yhden pysähdyksenkin kun tuntui ettei pidätteet mene läpi. Väistätin molempiin suuntiin. Alku oli takkuista ja poni jätti ulko-ohjan pidätteet huomiotta mutta parin sivun aikana päästiin jo rennosti sivulle. Raippa ja kehut oli hyvä apu tähänkin ongelmaan. Tein myös avotapailua oikeassa kierroksessa. Yllättävän asiallisesti lopulta sekin. Vähän poni painui turhan matalaksi mutta lopulta sain kohotettua. Yritin ajatella taas itseäni takajalkojen päälle ja keulaa ylös. Ihanan kevyellä tuntumalla Wane lopussa kulki. Siitä oli hyvä palkita pitkillä ohjilla.

Takaisin talliin menin nyt erityisen tarkkana heinien takia. Molemmista houkutuskohdista päästiin suoraan ohi. Karsinassa ponin piti malttaa pitää päänsä aloillaan ennen kun otin suitset pois. Ensin lähti turpa varpaisiin, lopulta käänteli päätä sivulle ja korjasin käsivarrellani. Hetken liikkumattomuus palkittiin suitsien poistolla ja heinille pääsyllä.

Ongelmia:
laukassa ei säätövaraa
puristin laukassa reisillä

Parannusta:
käynnissä tuli aika kivaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora