sunnuntai 18. syyskuuta 2016

Kaikesta yhdessä yli (+ myötälaukat!)

Sunnuntaina oli 1-tason estekisat Tallinmäellä. Kisaajia tuli lopulta aika roimasti ja 80-luokassa ratsukoita oli 28. Ysikympissä 8. Nämä mentiin Hempan kanssa ja rata oli onneksi molemmissa sama. Kuten myös 70 cm -luokassa, jossa olin liputtajana. Siinä oppi hyvin katsomalla muita. Arvosteluna pitkästä aikaa 367.2 eli ekan vaiheen jälkeen sai uuden lähtömerkin.

©Hannakaisa
Ratapiirros.


Radan kävelin kahteen kertaan ja olin hyvin epävarma mitä teen oikoreittien kanssa. 70 sentin luokassa huomasin että ysille kaikki kaartoivat kakkosen sisäpuolelta, joten kai Hemppakin siitä taipuu. Kääntyyhän se mutta pelkäsin että laukka kuolee kaarteeseen.

©Hannakaisa

Kasikympissä oma lähtövuoro oli vasta luokan lopussa, joten ehdin varustaa ratsun vasta luokan alettua. Aikataulu oli tänään aika passeli. Ehdin hyvin kävellä pihalla ennen maneesiin menoa. Tajusin taivutella jo käynnissä. Maneesissa oli yllättävän vähän porukkaa, joten kai siellä olisi voinut olla jo aiemminkin. Ravissa Hemppaa piti vähän herätellä mutta löytyihän sieltä lopulta vetävää askelta myös omasta takaa. Laukassa pyysin eteen ja yritin pitää edestä lyhyenä. Onneksi Laura ja Anne olivat verkoissa samaan aikaan ja kommentoivat että vielä lyhyemmäksi. Kiitos! Tein laukkavoltteja kulmiin ja keskityin aktiivisuuden säilyttämiseen. Tämä taisi olla aika hyvä jippo. Kasikymppiin verkkahyppyjä tuli vain 3. Hyvin meni, joten miksi loikkia enempää. Tosin joku väärässä laukassa alastulo taisi olla. Niissäkin keskittyminen mahdollisimman nopeaan raville tuloon.

©Hannakaisa

Kasikympin radan alussa Hemppa ei ihan käynnistynyt. Kakkoselle tultiin aika juureen ja sen jälkeen taas herättelin ratsua eteen. Neloselle ei hypätty ihan yhdessä mutta yli päästiin. Kasin jälkeen käänsin oikealle ja saatiin lähtömerkki tokalle vaiheelle ihan samantien. Käytin ravin kautta ja vaihdoin suuntaa. Sitten uusi laukka päälle ja menoksi. Hemppa kääntyi yllättävän hyvin. En tehnyt miniteitä vaan kympillekin ehdin suoristaa ihan hyvin. Positiivista oli että laukka säilyi kaarteissa. Sarjalle kiersin suosiolla kasin takaa ja ratkaisu oli ihan hyvä. Esteet pysyi paikoillaan ja meillä oli myötälaukat!



Ripeä nolla riitti kasikympissä kolmanteen sijaan. Valkoinen ruusuke ja tavaralahjaksi valikoin sukat.

Ysikympin verkassa Hemppa oli yhä hyvä. Molemmat verkkahypyt sujuivat niin siististi että riitti yksi pystylle ja yksi okserille.

©Hannakaisa

Ysikympin rata oli ihanan energinen ja tasainen. Kaikki hypyt yhdessä ja myötälaukat. Harmi vaan että ennen ykkösvaiheen vikaa unohdin tehdä kunnollisen puolipidätteen ja hypättiin vähän laakahyppy kasin puomi matkaan tarttuen. Mutta ei tuohon voi olla kuin tyytyväinen!


Kaisa videoi molemmat ratamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora