maanantai 15. elokuuta 2016

Vuonoponi kisaratsutyrkyksi

Maanantain estelista olikin sitten vähän yllättävämpi. Juuri viikko sitten pääsin ihanien ja kepeiden puoliveriheppojen makuun. Tänään oli sitten jaettu Wanesa. Tosin muillakin oli ns. ponipäivä. 3 ratsukkoa tunnilla.

©Krista

Alkuverkka oli tänään erilainen. Otettiin ohjat tuntumalle ja taivuteltiin jo käynnissä. Aika huonosti Wanesa halusi taipua saati myödätä. Eteni kuitenkin. Ravissa aika samanlaista. Siinä mentiin puolet sivuista kevyessä istunnassa. Vielä korkeammalle ylös satulasta oli ohje. Ensin pidin harjasta, sitten puristin itseni polvilla penkkiin. Tässä tasapainoni ei ole kovin hyvä.

©Krista
©Krista

Laukassa mentiin 3 askelta satulassa, 3 askelta kevyessä istunnassa. Koska kyseessä oli Wanesa niin kevyessä istunnassa oli helpompi olla. Eteni ok, ohjautui ok-.

©Krista

Verkkahypyt tultiin ristikolle. Ensimmäinen ravissa. Tänään ei pompittu ponin kanssa kovin pahasti eri aikaan. Taisin kyllä pitää harjasta kiinni. Este nousi pystyksi muttei jättimäiseksi. 85 cm ylittyi vielä kyselemättä. Mulle tuli sanomista että pidä ylävartalo hypyssä pystympänä. Vau! Helmasyntini. Seuraavalla kierroksella muistin keskittyä tähän ja tuli parempi hyppy. Sitten asia taas unohtui.

Aina ei ylävartalo muistanut pysyä pystyssä.
©Krista
©Krista

Hypättiin vielä tynnyrit ravista poikittain ennen kuin otettiin rata. Kaksi kierrosta. Ekalla kerralla 4 hyppyä, toisella 6. Korkeus heti sukkana n. 85 senttiin. Ykkösenä aiemmin hypätty pysty alatötsillä koristeltuna, kakkosena tynnyrit pystyssä, kolmosena tavallinen pysty maapuomi edessään ja sen jälkeen kuulemma 18 metrin päässä okseri vesimatolla. Toisella kierroksella hypättiin loppuun vielä tynnyrit ja eka pysty toiseen suuntaan. Meidän hyppyvuoro oli viimeisenä.

©Krista

Mitään hirmuvauhtia ei menty. Wanesa kuitenkin yllätti ja täysin empimättä loikki kaikesta yli. Ei katsellut mitään. Vähän kolisteli molemmilla kierroksilla muttei tainnut tulla pudotuksia.

©Krista

Ongelmia:
kolisteli muttei pudonnut
kerran kuski kävi vähän ponin sivulla ja jalustinkin lähti
otti ratsun kunnon päälle

Parannusta:
kaikesta kerralla yli
ei katsellut erikoisesteitä
85 cm ylittyi


©Krista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora