maanantai 22. elokuuta 2016

Pitkästä aikaa Piku ja metrisiä esteitä

Estetunnille ratsut oli taas jaettu ihan uusiksi. Mulla oli pitkästä aikaa Piku. Viimeksi helmikuussa olen sen selässä istunut. Yli puolen vuoden tauko siis. Ratsukoita oli tunnilla vain 3 ja koska olin edellisellä tunnilla niin lusmusin samalla sekä ratsun varustamisen että esteiden laittamisen.

Piku oli ihan innokkaalla mielellä. Erityisen lujaa se ei alkutunnista mennyt muttei tullut hidastelusta sanomista. Taivuteltiin käynnissä ja ravissa voltteja, hyvin orastavasti lähti pyöristymään. Laukassa enemmän taas kanttailtiin käännöksissä. Vauhtia kaivattiin nyt lisää. Märkä pohja vähän huoletti. Alkuverkat ei olleet tänään erityisen pitkät.

Hypyt taidettiin aloittaa ravissa. Yli mentiin eikä laukkakaan aina noussut. Kahdella muulla oli hidastamisen kanssa ongelmia, me saatiin mennä ihan reippaasti. Loikattiin myös kenossa olleet tynnyrit alle. Meidän "täysiä" oli kuulemma vasta ihan ok etenemistä.

Tänään estekorkeus pysyi oikeasti hyvin pitkään ihan minissä. Poikkeuksellista. Verkkaesteet ei nousseet ja ensimmäinen ratakin hypättiin n. 50 cm korkeudessa. Ekana vaalea pysty, sitten päädyn kautta marimekko ja siitä kaareva 5 - 6 askeleen linja okserille. Sitten tynnyrit kohti tarhojen takakulmaa. En muista oliko kentällä vielä sarjakin.

Toiselle kierrokselle esteet nousi vähäsen, yhä hutiloin päätykaarteen kanssa. Lisää vauhtiakin kaivattiin. Jotenkin ajattelin että se oli sitten siinä. Tultiin kuitenkin vielä suht iso kierros ja tynnyritkin nousi pystyyn. Kaikesta yli. Taas kuvittelin että homma loppui mutta esteet nousikin vielä metriin. Meiltä kysyttiin että tullaanko. Tottakai tultiin. Nyt lyhennetty versio, 3 ekaa vain. Kunnon laukka päälle ja varmistelin hypyt raipalla. Hieman Piku empi, varsinkin vikalle okserille. Kaikista silti yli ja vieläpä puhtaasti. Ope oli oikein tyytyväinen varsinkin meidän viimeiseen hyppyyn. Niin kyllä olin minäkin. Pystytynnyreitä ei hypätty enää perään, tähän oli hyvä lopettaa.

Loppuverkassa Piku toimi aika kivasti. Loppukäynnit käytiin maastossa.

Ongelmia:
himmailin alkuun liukastumisen pelossa
kaarteiden ratsastus oli välillä turhan huoletonta

Parannusta:
pyöristyi helpommin kuin Kropek
heräsi liikkumaan
ei kieltoja eikä pudotuksia
metrin pikkurata ylittyi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora