keskiviikko 17. elokuuta 2016

Keskittyminen harhateillä

Keskiviikkona tuppauduin taas tunnille. Ratsukseni oli merkattu Jussi ja hepo oli taas tarhassa. Koska Topias oli myös tunnilla niin meille kaiveltiin eri satula jostain jemmoista. Piuhat mukaan. Keli oli tihkuinen +15°C ja ratsukoita tunnilla oli 5 kun yksi jäi tulematta. Kenttä oli märkä.

Taas alkuun oltiin hetki käynnissä. Jo alkutunnista huomasin etten oikein keskity. Ajatukset karkailivat ympäristöön ja unohdin ohjeet. Piti siirtyä raviin tai istua voltilla alas. Eipä se hevonenkaan sitten kovin hohdokkaasti mennyt. Käynnissä oli jopa vähän tuupattava. Raippaa tai kannuksia ei ollut. Ravissa voltilla pyöristyi. Muuten vasemmassa kierroksessa valui aidoille ja voltilla taipui alkuun huonosti ja lopussa kaatui sisään. Suoralla turpa kenotti oikealle, kaula vasemmalle ja tuntui mutkaiselta.

Suuntaa vaihdettiin tänäänkin aika usein. Pitkästä aikaa takaosakäännöksiä. Vähän meno hyytyi mutta taisi niistä tunnistaa mitä yritettiin.

Laukkatehtävä otettiin yhdelle pitkälle sivulle. Me nostettiin vastalaukkaa, muut myötäistä. Paitsi lopuksi otettiin mekin yhdet myötäiset. Tulikohan ekalla yrityksellä väärin mutta kaikki loput kuten pyysinkin. Jarrutusmatkatkaan ei olleet ihan tolkuttoman pitkät.

Lopputunnista tehtiin siirtymiä ja koska minäkin taisin keventyä liikaa irti satulasta niin otettiin jalustimet kaulalle. Harjoitusravista Jussi taisi ajatella vain laukkaa ja kiihtyi. Volteilla tasoittui ja kun lopulta sain hepan malttamaan niin tuli sanomista liian pienestä ravista. Pah. Pyysin sitten eteen ja jatkettiin altajuoksua. Pysähtyi ok mutta olisin voinut vielä jatkaa tätä. Vähän jäi hommat kesken. Eikä enää loppuhölkätty vaan luovutin ratsun eteenpäin jalustimet yhä kaulalla.

Ongelmia:
kuskin keskittymiskyky oli kadoksissa
hepo kiihtyi laukkatehtävästä
istuin kuulemma vinossa, enemmän oikealla
etukenotinkin

Parannusta:
laukat nousi hyvin myötäisinä ja vastaisina pyynnöstä
rentojakin pätkiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora