tiistai 5. heinäkuuta 2016

Väistöjen ja avojen harjoittelua ahtaassa maneesissa

Tiistain koulutunnille sain hieman olosuhteiden pakosta Essin. Yhä vaan oltiin kelin takia maneesissa. 5 ratsukkoa ja koulutunti. Hoitaessa oli ihan asiallinen. Mitä nyt yksi takanen vähän heilui ja suitsia laittaessa häsläsi.

Alkutunti mentiin käyntiä, oikein hyvä. Ensimmäinen puolikas tunnista mentiin oikeassa kierroksessa, jälkimmäinen vasemmassa. Alkuun tultiin keskilinjaa suoraan. Pientä kiemuraa mutta parani kyllä. Pitkällä sivulla oli ongelmia saada sisäpohjetta läpi ja asetusta oikeaan. Ulko-ohjan tuella tuijotteli seinää.

Sitten ruvettiin tulemaan väistöjä keskilinjalta uralle. Ope arveli ettei Essi oikein osaa väistää mutta kehui kuitenkin että tulee yllättävän hyvin. Ensin meillä meinasi loppua vauhti, lopulta kun sain ratsastettua samalla eteen niin ei päästy enää uralle asti. Tamma pysyi kuitenkin rentona. Sitten tultiin samaa myös harjoitusravissa. Yllättävän hyvin. Toki itseäni meinasi turhauttaa että koulutunti menee hevosen opettamiseen. Muualla oli ravissa kivan tasainen.

Oikea laukka ei noussut kovin hyvin. Pudotteli raville kun nousi. Päästiinköhän parhaimmillaan ehkä kierros laukassa. Eikä uutta laukkaa saanut aina heti takaisin. Lopulta sain kuitenkin itse tehtyä siirtymän raviin.

Välikäyntien jälkeen tehtiin käyntiväistöt keskilinjalta uralle. Selkään tuntui, että mennään lapa edellä. Ope sanoi, että näytti helpommalta suunnalta. Ravissa suunnilleen samoin kuin edellinen kierros.

Vasenta laukkaa oli vaikea saada nousemaan. Välillä sain muutaman askeleen ja pudotti raville. Enkä meinannut saada laukkaa takaisin päälle. Päädyin sitten auttamaan nostoa raipalla. Parempi vaihtoehto kuin ajaminen. Löytyihän se laukka sieltä. Päästiin jopa monta kierrosta laukassa. Muut onneksi vähän väisteli edestä. Meiltä kun ei lyhentäminen onnistunut. Laukan säilyttämiseksi piti pyytää eteen ja eteen. Laukassa olisi pitänyt tehdä avoa. Kerran yritin ja koko tamma katosi uralta sisään ja pudotti raville. Myöhemmin ope käski meidät kevyeen istuntaan. Ei juuri eroa.

Loppuraveissa piti antaa pidempää ohjaa ja kivasti Essi venytti rentona tuntuman perässä.

Ihan ok tamma mutta varmasti pihalla pääsisi paremmin oikeuksiinsa.

Ongelmia:
raaka laukka, pudotteli raviin, nostot vaikeita
ei ihan osannut asioita tunnin vaatimalla tasolla

Parannusta:
tolkku ratsu
väisti kuitenkin
lopulta pysyttiin laukassa

Tältä se näytti:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora