tiistai 12. heinäkuuta 2016

Ratsulla kolmen päivän takaa va A:n voitto

Tiistaina ehdin illalla vihdoin myös Aaltokankaalle. Yllätyksekseni meidän tunti oli merkattu maastoksi. Opena entinen tuntikaverini. Ratsuksi mulle oli Laitettu Leijona. Salaa olin haaveillut Ristosta ja Julkakin olisi ollut kiva kokeilla. Koska kaikki kuitenkin halusi mieluummin koulua niin jäätiin kentälle. Olisin saanut vaihtaa Eemeliin ja hetken jopa pohdin. Mutta koska Leijonalla on tullut mentyä niin harvoin ja onhan se osaava niin päädyin siihen. Hepo kävi tosiaan viikonloppuna omistajansa kanssa voittamassa vaativan A:n.

Ratsukoita oli 7. Keli edelleen lämmin ja aurinkoinen. 1,5 tuntia sitten syöty kiinalainen oli ratsastusta ajatellen vähän huonompi juttu mutta selvisin.

Alkuverkassa vasen kierros meni helposti. Sitkeitä ohjasotteita ja vahva vasen ohja taisi olla ohjeet. Kyllähän se hepo sieltä aika äkkiä asettui. Oikeassa kierroksessa tuli kommenttia että kaatuu sisään ja lapa karkaa ulos. Huomasin näitä huonosti. Hepo eteni niin hyvin että tahtia piti jopa rauhoittaa!

Tehtävänä tultiin avoja. Pääosin selvisin niistä aika kunnialla. Kun ratsastin kunnolla niin Leijona toimi. Vaivatontahan se parhaimmillaan oli. Voltti alle ja pitkä sivu avoa. Ensin käynnissä, sitten ravissa. Ensin oikea kierros, sitten vasen. Pidätteet ulkoa oli ehkä eniten kuultu ohje. Välillä hepo innostui niin että piti pidättääkin. Kertaalleen levähdin itse ja ratsu leijaili keskelle kenttää pois uralta. Siitä tuli sakkokierros.

Avojen jälkeen nostettiin laukka. Itse nostot ei olleet kovin häävejä mutta laukka oli ihanan energistä ja rullaavaa. Pyysin ihan kunnolla eteen. Ravisiirtymät oli hassuja kun hepo lyhensi ja lyhensi laukkaa ja vasta sitten siirtyi raviin. Yleensä siis roimasti pisteen jälkeen. Pitäisi näemmä treenata tällaisilla lisää niin muistaisi ehkä muillakin valmistella siirtymät lyhentämällä. Viimeisestä laukasta käskettiin siirtyä suoraan käyntiin ja se onnistui hienosti! Harmi että video loppuu noin sekuntia liian aikaisin ja koko siirtymä ei näy.

Ongelmia:
puolierot
olin itse aika väsynyt
laukannostot itselleni

Parannusta:
hyvin ratsastettavissa oleva
eteni ja oli pääosin energinen
avot ihanan vaivattomia
ymmärsimme Leijonan kanssa toisiamme aika hyvin

Meidän menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora