sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Puomiton puomitunti ja vihdoin Julka

Sunnuntaina satoi vettä hetkittäin kuin saavista. Tämä toki alkoi vasta kun pääsin tallille. Ratsukseni oli merkattu Julka ja aiheeksi puomit. Omistaja käski laittaa gramaanit. Hoitaessa tamma oli rauhallinen.

Ratsukoita tunnilla oli vain 5. Mentiin sadetta pakoon maneesiin. Kun aloitettiin hommat niin tamma nyki ohjia vaikka yritin mitä. Napakampi tuntuma ei auttanut. Napakammat pohkeet ei nekään. Kuulemma se on vähän kuin ominaisuus. Lohduttavaa ettei vika ollutkaan yksin ratsastuksessani. Ravissa sopivan tahdin löytäminen oli haastavaa. Kiireisestä löysään. Oli siellä niitä hyviäkin pätkiä joukossa, pitäisi vaan oppia tunnistamaan ne itsekin.

Laukka Julkalla oli mukavaa. Säätyi hyvin ja siinä oli tasaisempi.

Tehtäville jäätiin ympyröille. Meidän seuraksi Aksu takapäätyyn. Ensin käynnissä puolikas ympyrä takaosaa ulos, neljännesympyrä asetus ulos, voltti sisään ja neljännes asetus normaalisti sisään. Kertaalleen kun Julkan mielestä tuntui liian hankalalta niin tamma laittoi pakin päälle. Ihan kuin Hemppa. Sain kuitenkin ratsastettua eteen. Luulin että oltaisiin käynnissä nopeita mutta väistöissä tamma hyytyi. Vähän kun sisuunnuin niin sain sen liikkeelle. Toiseen kierrokseen saatiin lopulta raippa ja se auttoi juuri kuten pitikin. Ravissa taidettiin tulla samaa. Nyt pahin ohjien nykiminen oli onneksi jäänyt.

Lopuksi myös laukattiin ympyrällä. Lyhennettiin, asetettiin sisään ja ulos, taivutettiin sisään ja ulos. Ratsastettiin eteen. Julka odotti että saa pudottaa laukan pois. Muuten säätyi kivasti ja löytyi myös hyvä iso vaihde eteen. Lopuksi siirrettiin käyntiin ja ensimmäinen siirtymä tuli vähän turhankin ripeästi. Töks. Toinen paremmin. Piti keskittyä ettei pysähdy.

Loppuverkassa ei tainnut juuri enää nykiä ohjia. Kiva hevonen. Ei ihana. Muttei ainakaan ole tylsää tämän kanssa. Monessa kohdassa tuli Hemppa mieleen.

Ongelmia:
alkutunnista todella epätasainen edestä
kuski ei huomannut missä takaosa kulki
kun meni hankalaksi niin yritti pakittaa pois

Parannusta:
tasoittui
jarrut toimi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora