keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Hyvän mielen estevalkka

Keskiviikkona pääsin aamupäivästä pitkästä aikaa Pian silmien alle hyppäämään. Ratsuksi Hemppa. Keli oli tallilla lämmin ja aurinkoinen. Kotoa lähtiessä satoi. Hypättiin jälkimmäisessä porukassa, 3 ratsukkoa.

Itsenäisessä alkuverkassa kävin askellajit läpi mutten prässännyt yhtään. Hölköteltiin pidemmällä ohjalla, kuitenkin tuntumalla.

Ensimmäisenä tehtävänä tultiin suoraan jumpalle. Joka toinen vinona pystynä, joka toinen maapuomeina. Pystyt vuorotellen eri reunoihin vinot. Tämä tultiin aika helposti. Keskelle, käski ope. Tultiin molemmista suunnista ja pystyt nousi lopulta niin että Hemppa joutui oikeasti jumppaamaan. Omasta istunnasta ei juuri kommentoitu. Ohjia piti välillä lyhentää. Aika helpolta tuntui.

Sitten tultiin maapuomia ja 3 laukan päässä ollutta okseria. Ensin tultiin liian hitaasti ja väli meinasi jäädä pitkäksi. Sitten vähän reippaammin ja välissä piti pidättää. Olin hyvin tilanteen tasalla. Taisin kyllä haluta tuoda Hemppaa vähän turhan lähelle okseria. Vaikka esteessä oli ns. johdepuomit maassa ja vesimatto alla niin ei tuijoteltu.

Sitten tultiin suhteutettua linjaa. Porttiokseri, kaarevat 5 askelta, pysty, suoraan 4 ja pysty. Uhkaus oli että saattaa jäädä meille ahtaaksi. Tulin taas ihan liian hitaasti sisään ja otettiinkin ekaan väliin 6 askelta. Turhaan uhkailtiin. Sakkokierroksella parani.

Väliin tultiin rata kertaalleen. Aiemmin hypätyt tehtävät, tynnyrieste ja siitä kaareva linja suhteutetun ekalle (muutettu pystyksi). Tynnyrille tultiin vähän tuijottaen ja aika pohjaan mutta siitä ei tullut sakkoja. Suhteutetusta sen sijaan tuli. Onneksi esteet myös nousi. Vikan välin ratsastusta viilattiin. Pidätteet ei menneet ihan tahtomallani tavalla läpi. Päästiin kuitenkin aina neljällä ja säätö parani. Pudottikohan Hemppa ehkä kolmesti tunnin aikana.

Ope kyseli että ollaanko hypätty treeneissä metrin ratoja. Eihän me olla. Toivottavasti saa meidät sinne opastettua. Ns. kotiläksyt oli että kaikissa siirtymissä voi harjoitella Hempan takaosan saamista mukaan. Energiaa taakse ja pidätteet läpi. Jotain siihen suuntaan.

Loppukäynnit käytiin pellon kautta. Nätisti meni.

Ongelmia:
lähdin monesti liian pienellä laukalla tehtäville
ehkä 3 pudotusta
paarmat

Parannusta:
kaikesta yli
esteet näytti pieniltä
ei yhtään hyppyä epäsynkassa

Anne videoi alkutunnit, loput Kaisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora