tiistai 26. heinäkuuta 2016

Artsileirin aloitus hellesäässä

Kesän jälkimmäinen kohokohta oli kolmen päivän mittainen Artsin pitämä koulu(päivä)leiri. Ratsukseni sain toivomani Hempan. Meidän tiimi sekä ponikuski oltiin ekassa ryhmässä heti yhdeksältä. Tarkoitti siis herätystä 6.30. Suunnitelmana oli kuulemma katsoa että saadaanko hevosten ratsastettavuutta parannettua kurssin aikana.

Mentiin kentälle ja ratsastusala rajattiin puomein. Käynnissä aloitettiin tekemällä pysähdyksiä puomien kohdalle. Väliin tehtiin pitkän sivun alusta käyntiväistöt pituushalkaisijalle. Hemppa väisti aika tahmeasti. Pysähdyksiin kaivattiin peräänantoa. Hemppa lähti herkästi taaksepäin jos puutuin muotoon pysähdyksen aikana. Ravissa kaivattiin nopeampia askelia. Mikäli oli edestä epätasainen oli kommentti että takapään poljenta ei ole samalla tasalla.

Ravissa tehtiin ensin pääty-ympyröitä. Myöhemmin ympyrät tehtiin laukassa. Tätä molemmissa kierroksissa. Hetkittäin ravissa Hemppa oli aika hidas jalalle eikä oikein reagoinut eteen saati lisännyt aktiivisuutta. Laukat nousi pyynnöstä mutta muoto vähän kärsi nostossa. Nyt tajusin vähän koota laukkaa ennen siirtymää alas eikä ne olleet niin pahasti etupainoisia.

Lopuksi tehtiin vielä portaittaisia väistöjä pitkältä sivulta sisään. Ensin tentattiin teoriaa väistöistä että miksi niitä tehdään. Väistö on irrottava ja rentouttava liike. Ohje oli tehdä väistöä sen aikaa kun se menee hyvin. Sitten hetkeksi pyynti suoraan eteen pois väistöstä ja sitten taas uusi väistö. Hempan meno rupesi hyytymään väistössä. Oikealta ohjalta saattoi myös kadota tuntuma. Nämä olivat itselleni merkit pyytää hetki suoraan. Siinä ei saanut hätistellä liikaa eteen, mihin tuppasin sortumaan. Väistöjä tehtiin ensin käynnissä, sitten ravissa. Vain oikeassa kierroksessa. Kommentti oli että iltapäivällä jatketaan tästä ja laukataan enemmän.

Vaikka ratsastettiin näin aikaisin aamulla niin oli jo lämmintä. Hemppa hikosi litimäräksi.

Ongelmia:
hetkittäin oli vähän kuuro jalalle

Parannusta:
väistöt paranivat loppua kohti
laukkapätkät oli aika tasaisia


Väistöpätkiä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora