maanantai 27. kesäkuuta 2016

Tehokurssin ensimäinen päivä kokovartalojumppaa

Kevätkauden päätyttyä Uotilassa oli vielä lasten päiväleiriviikko. Isoille hevosille oli sen verran vähän hommia luvassa, joten meille kasattiin iltapäiviin teholeiri. Kaksi istuntatuntia tunnin kappale sekä kolme 1,5 tunnin estetuntia.

Ekana päivänä keli oli sateinen +15°C. Pienestä ropinasta huolimatta mentiin pihalle. 6 ratsukkoa. Vaikken uskonutkaan niin sain Lidan. Tamma oli hommissa, satulan vaihto koulupenkiksi ja piuhat pidin.

Heti alkuun nostettiin jalustimet kaulalle. Polvien nostoa satulan edessä yhteen. Sitten jalkoja ylös satulasiipien päälle, potkimista alas sekä käsien pyörittelyä ympäri ja erisuuntiin sekä yläkropan kiertoja sivuille. Sekä melko sama ravissa. Väliin käynnistä seis ja käynti-ravi -siirtymiä. Ravissa polvien nosto oli juukelin vaikeaa. Vaan silti ope sanoi että minusta voi katsoa mallia! Jopas! Välillä valuin oikeassa kierroksessa vasempaan mutta muuten taisin olla suorahko. Lida oli hidas, löysä ja kankea enkä alun käyntipätkän jälkeen muistanut olla kovin herkkä ja eläväinen. Läpi tunnin käsky mulle oli että jalat alas.

Laukassa osin samat jutut. Polvien nosto oli taas vaikeaa. Samoin jalkojen kääntely satulasiipien eteen. Tulipahan pakosta pidettyä keskikroppa töissä. Ensimmäinen laukannosto oli tosi löysä ja lopulta Lida pukitti raipasta. Mutta raipasta nosto oli sitten hyvä ja eteni. Oikeaan pyöristyi hetkittäin, vasemmassa kierroksessa halusi kaatua sisään ja pitää turvan ulos. Työlästä yrittää saada asetusta sisään. Tehtiin vielä siirtymiä ravin ja laukan välillä.

Loppuravit mentiin ilman jalustimia keventäen. Pylly irtosi penkistä mutta muuten oli turhan heiluvainen olo. Ja siihen se sitten loppui. Lonkkiin jäi sellainen olo että joku olisi käännellyt ne irti.

Ongelmia:
kuskin jalat nousi
kuskin lonkat
tamma hieman löysä ja jäykkä
polvien nosto oli vaikeaa

Parannusta:
kaikki pysyi kyydissä
ei ollut ihan kuolemaksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora