keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Myötälaukkoja ja lantio paremmin mukana

Keskiviikosta uhkasi tulla hepaton. Onneksi Uotilaan mahtui. Tarjolle tuli iltapäivän estetunti. Kernaasti menin ja salaa haaveilin Lidasta. Tamma osui ja ratsukoita oli vain 4. Kelinä aurinkoinen +22°C. Turvaliivin jätin kentän laidalle.

Hoitaessa Lida oli taas täysin kiltti. Muutaman kerran vähän tuijotteli muttei luiminut.

Vaikka olin alkuun itse hyydyksissä niin ratsailla jaksoin toimia. Alkuverkassa keskityin siihen että tamma liikkuu enkä jää itse punkemaan. Ei mitään superlennokasta mutta asiallinen pyöreä muoto. Pyrin pitämään suorana molempiin suuntiin. Open eka kommentti meille oli että hyvä ravi. Oikea laukka oli ihan ok ja osasin pitää suht nipussa vaikka pyysin isomminkin eteen. Vasemmassa laukassa tuli enemmän vastaanhangoittelua. Ei ollut vasen pohje läpi eikä tamma suorana. Ei pudotellut raviin.

Hypyt aloitettiin pikkuesteille pitkillä lähestymisillä. Ensin vasen kierros ja taisi jopa pysyä myötälaukka joka hypyssä. Odotin hyppyä ja muistin jatkaa suoraan. Oikeassa kierroksessa riitti kaksi hyppyä. Molemmilla säilyi myötälaukka! Jälkimmäisellä tuntui että myötäsin ehkä jopa aavistuksen vähän. Ehkä vain estin tamman venymistä superpitkäksi?

Sitten tultiin kaarevalla linjalla vaaleanpunainen pysty ja laine. Tähän väliin taisi laukka jäädä vaihtumatta. Saatettiin ekalla kerralla keilata eka alas, ainakin tulin vähän huolimattomasti vinoon. Yhä yritin muistaa pitää pohkeet kiinni esteille.

Seuraavaksi hypättiin sama laine toisesta suunnasta, siitä 270° kaarre vasemmalle trippelille, kaarre oikealle ja sininen okseri ja 4 laukan päässä vesi. Ok hyppyjä mutta vähän hidas kaarteessa. Ope kehui että lantioni on nyt hypyissä paljon paremmin mukana kuin talvella. Seuraavalla kierroksella lisättiin perään vielä porttipysty ja uusi muurilaatikko. Paikkoja pikkusen juureen, myötälaukka ennen trippeliä. Siniselle okserille ei osunut paikka, keilattiin alas ja paniikkiratkaisulla pyysin välissä eteen. Sitten lennettiinkin vedestä kaukaa yli. Sain palikat takaisin haltuun ja vika linja meni siististi.

Enempiä ei hypätty ja loppuraveissa Lida oli taas aika kiva. Hyvä tunti ja korkeudet pysyi turvallisina. Suurimmaksi osaksi varmaan 70 - 80 cm. Eikä pudoteltu kovin paljoa.

Ongelmia:
muutama pudotus
vasemman pohkeen läpimeno
paarmat kiusasi Lidaa ja ravisteli käynnissä päätä

Parannusta:
lantio oli paremmin hypyissä mukana
suorilla pysyi myötälaukka
paikat oli suht ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora