keskiviikko 25. toukokuuta 2016

Hieno verkka ja huono rata

Keskiviikon estetunnille sentään sain Lidan. Välissä käytiin vähän siirtelemässä esteitä, sitten kotoisan tamman kyytiin. Tällä tunnilla oli 6 ratsukkoa ja hevosten kokoskaala oli laaja. Lida Sintin jälkeen ainoana hevosena.

Alkuverkassa ei tehty ihmeitä. Vähän taivuttelua, eteni ok eikä tuijotellut. Suht tasainen. Laukassa vähän spurtteja. Välillä lähti, välillä vähän himmaili.

Verkkaesteenä tultiin kapeaa. Ensin vasemmassa pitkällä lähestymisellä. Siististi yli molemmilla kerroilla, myötälaukkakin taisi säilyä. Oikeassa kierroksessa piti ottaa hypyn jälkeen raviin. Tultiinkohan kahdesti. Toisella kerralla väärässä laukassa alas. Toisella ponnistettiin yhdessä vähän kauempaa. Ei kopistu esteeseen. Viimeisenä vielä kertaalleen lävistäjäokseri. Taas ope katsoi muualle ja kolmas oikein siisti hyppy laukanvaihdolla.

Ponit hyppi radan ensin. Meille siis kohtuuttoman pitkä odottelu. Koomattiin Lidan kanssa päiväunitilassa. Aurinko porotti ja oli ihanan lämmin. Ilman turvaliiviäkin. Se oli penkillä vahtimassa.

Me hypättiin Lidan kanssa vikana. Olisi pitänyt spurtata vielä paremmin alle ennen aloitusta. Nyt tultiin turhan ponnettomasti kapealle ja se putosi. Seuraava oli tien puolen 4 askeleen linja. Siitäkin ekalta puomi mukaan ja matkalle kiemuraa. Siitä aika nopea kaarre lyhyen sivun suuntaiselle 1 laukan sarjalle, se puhtaasti. Taas käännös esteelle tuli nopeasti, okseri lävistäjällä. Lida laskeutui vasemmassa eli väärässä alas ja korjasi itsensä lennossa oikeaan. Vau! Sitten ykkönen eli kapea toiseen suuntaan ja siitä kaareva aiemmin hypätylle okserille. Taisi olla ok. Vikana vielä lävistäjällä muuri. Askel ei osunut yhtään ja vaan jäädyin. Tultiin juureen, Lida kapusi ihmeen kaupalla puhtaasti yli ja minä keikuin kyydissä miten sattuu mutta onneksi helposti satulan yllä pysyen.

Valitettavan epätasaista taas vaikka verkkahypyt meni niin kivasti. Kaksi ekaa keilattiin alas eikä muuallakaan oltu oikein tasaisessa rytmissä. Kuvittelin että estekorkeus olisi ollut jossain 70 sentin alapuolella mutta tarkempi tiirailu osoitti että nehän oli 80! Pari oli 75. Miten ne näyttivätkään niin pieniltä?

Ei tultu sakkokierroksia vaan taas tuli kommentti että huomenna jatketaan.

Ongelmia:
epätasainen rata
kaksi pudotusta

Parannusta:
tosi hyvät verkkahypyt
80 cm esteet näytti mineiltä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora