tiistai 24. toukokuuta 2016

Hellettä pitelemässä Rozen kyydissä

Tiistaina lämpömittarin lukema kipusi hellerajalle. Loistava tekosyy lusmuta sisälajit ja karata tallille. Ekalle tunnille pääsin kolmanneksi ja sain Rozen. Auton huoltoreissun takia pyöräilin paikalle ja osin taas oman kiireisen aikatauluni takia kysyin sopiiko mennä ilman satulaa. Myöntyvä vastaus tuli.

Roze oli kivan tasainen. Vauhtiakin oli. Muille annettiin tehtäväksi ravata meidät kiinni ja siinä niillä olikin tekemistä. Meidän kannalta hyvä ettei tarvinnut olla kenenkään pölypilvessä. Tehtiin ohjattuja siirtymiä ja ratsastettiin erilaisia ratsastusradan teitä. Meille tuli bonuksena parit käyntiväistöt. Ne oli meidän tunnin huonoin osuus. Hidastui ja meni mutkalle ja takaosa jäi vaikka kuinka yritin estää.

Laukat nousi aika näppärästi, tosin välillä tuli väärää. Ravista pysähtyi asiallisesti. Käynnissä tuli kivoja oikein keveitä pätkiä. Taivutukset ihan ok. Ei mitään ihan hohdokkainta. Takaosa toimi mutta ravissa ja laukassa olisi voinut olla vielä pyöreämpi. Tykkäsin kun kerrankin laukattiin kunnolla useampi kierros uraa pitkin putkeen ja väliin muutama ympyrä. Lopputunnista Rozen laukkavauhti vähän meinasi hiipua mutta raipalla muistuttamalla sieltä sai oikein hienoa, reipasta poljentaa irti.

Tänäänkin tamma vähän nyki ohjia muttei ihan pahiten. Vain kertaalleen taisin keikahtaa kaulalle.

Ongelmia:
laukka nousi jokusen kerran vääränä
takapuoli hiertyi
minä ja tamma hiottiin housuni ihan märiksi istuntani alta

Parannusta:
kyydissä oli tosi helppo olla
käynnissä lyheni ja keveni hetkittäin mainiosti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora