torstai 7. huhtikuuta 2016

Löysä mutta pinkeä ja oikea-aikaista reagointia

Torstaina hyppelin taas Lidalla. Ratsukoita oli tunnilla vain 2 ja avattiin pihakausi. Maneesista muutamat tolpat mukaan. Kuulemma mennään lähinnä puomeja. Hoitaessa Lida oli ihan kiltisti. Lämmintä oli alkuun +10°C ja paistoi aurinko. Vaan sitten rupesi tihuttamaan ja lopulta oltiin melko märkiä. Pelkällä poololla ja turvaliivillä. Vaan hyvin tarkeni liikkeessä.

Kentällä hypättiin kyytiin ja päästiin alle puoli kierrosta kun pihatiellä meni auto ja Lida päätti poistua takavasempaan. Vaikka ohjat oli löysällä niin olin yllättävän nopeasti tilanteen tasalla enkä meinannutkaan pudota. En oikein tykännyt runsaasta autoliikenteestä pihatiellä. Tamma mokoma kun jännittyi ihmisistäkin. En ymmärrä! Toisella sivulla isommalla tiellä eivät aiheuttaneet samanlaisia jännityksiä. Ope sanoi Lidan olleen taas tuhma viime aikoina.

Alkuun tultiin ravipuomeja. Tamma oli löysä pötkylä, joka kuitenkin tuntui pinkeältä ja herkästi jännittyvältä. Ravipuomit ok. Verkkalaukat ok. Vaikka tuntui siltä etten saa apuihin oikein reaktioita. Meni vähän vetämiseksi ja tamma open mukaan keskittyi omiin korvalappustereoihinsa. Tultiin tehtävänä myös ravipuomeja ja takaosan väistöä avonaisilla puolilla. Aika tuskaisaa saada mitään ristiastuntaa irti. Vaan kammottavasta koheni lähes kelvolliseen. Ennen hyppyjä tehtiin ympyrällä vielä molempiin suuntiin ravi-laukka -siirtymiä. Laukassa käsky oli vaan että heti eteen kunnes laukkaa itse. Sitten käytetään ravissa ja heti uusi laukka. Kiitovauhteihin ei päästy mutta heräsi matamisestaan. Ravisiirtymät tuli ok jos muistin istua. Jos en muistanut niin meni vetämiseksi.

Laukkahommat tultiin yksitellen kevyessä istunnassa. Vastoin odotuksia ei kuitenkaan keilailtu. Vaikka molemmat loppakoipitammat (Nuppu toisena) oli mukana. Lida veteli taas omia kierroksia jostain ohimenneestä ja otettiin useampi laukkakierros alle ennen kuin oli sellainen olo että ratsu on edes jotenkin näpeissä. Pikkuloikat meni ihan tasaisesti. Oikean kierroksen eka hyppy tuli juureen ja tamma loikkasi sen yli jättimäiseltä tuntuneella hypyllä. Kuin 120 juuresta. Ope sanoi että ravurityyliin iso hyppy etujalat roikkuen.

Kun esteitä oli hypelty ympyrällä molempiin suuntiin niin tultiin radanpätkä. Kahdesti ekasta suunnasta ja kolmesti toisesta. Ennen aloitusta Lida tuntui jopa hyvältä. Vaan esteille oli sittenkin liian löysä ja 2 ekaa putosi kun ei ollut paikkaa. Odotin hyppyä muttei sitä oikein tullut ja mentiin läpi. Puomilla piti vaihtaa vasemmasta oikeaan mutta ekassa kierroksessa vaihtui vain edestä. Vika meni siististi. Toinen kierros oli paljon parempi ja sain reagoitua. Näin paikat ja muistin pääosin tehdä kohottavat pidätteet.

Toiseen suuntaan tultiin sama käänteisesti. Ekalla kierroksella unohdin noin kolmesti minne olen menossa. Neljällä esteellä ei kovin vahva esitys. Siksi tiet ei tulleet ihan ajatuksella ja keilattiin taas. Esteet nousi pikkuhiljaa mutta niistä tuli vain mukavan isoja, ei pelottavia. Tokavika kierros oli sangen hyvä. Puomilla taisi tulla nyt vaihto joka kerta. Muistin ratsastaa laukan ensin energiseksi ja sitten pidättää. Nollakierroksia ei tainnut tulla vaan jotain sieltä hivellettiin alas. Lähinnä liian lähelle tulleiden paikkojen takia. Tokavikalla taisi pudota lävistäjän este, vikalla kierroksella vika. Se saatiin uusia. Mutta nyt ratsastin kaarteet energialla, näin paikat, odotin, muistin tehdä puolipidätteet, reagoin oikeaan aikaan eteen, saatiin myötälaukat ja esteet ylittyi helposti. Korkeimmillaan oli ehkä jotain 90 pintaan. Ei jättimäistä. Turvaliivi oli kiva olla.

Loppua kohti tamma muisti keskittyä paremmin työntekoon ja radanpätkillä reagoi pyyntöihini jo hyvin. Tuntui vaivattomalta. Eikä enää ollut niin pitkulainen tai ihan niin jännittynyt.

Tunnin jälkeen tammalla oli parturiaika. Harja oli hankala leikata märkänä mutta tulipa ainakin vähän lyhennettyä. Hännän osasin jättää vähän pidemmäksi kuin Hempalla. Tunnin jälkeen rupesi taas paistamaan aurinko.

Ongelmia:
otti pikkutien liikenteestä kierroksia
väistötehtävä oli aikamoista laamailua

Parannusta:
ei pukitellut
osasin reagoida parhaimmillaan hienosti
lopuksi löytyi vaihdot puomillekin
pahimmat höyryt tasaantui loppua kohti
loppuravissa oikeassa kierroksessa oli tosi hyvä (hetken)
eilinen ressuilu oikeasti auttoi tässä eikä jännittänyt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora