lauantai 30. huhtikuuta 2016

Kamalaa venkulointia

Lauantaina pääsin taas tuplille Hempan kyytiin. Tällä kertaa tosin tunnin välihuililla. Ruuna oli vaihtanut taas tarhapaikkaa mutta onneksi tiesin mistä etsiä. Koulutunnille lähdettiin nyt kouluvarustuksella. Keli oli ihanan aurinkoinen +13°C ja mentiin pihalla. Pelkässä poolossa ja vielä hihat ylhäällä! Ratsukoita tunnilla oli 6. Laitoin kannukset jalkaan.

Hemppa oli kivan levollinen eikä kekkuloinut mutta siihen se kivuus loppuikin. En muista että koskaan ennen olisi ollut näin kamala ratsastaa. Alkutunnista olisi halunnut vain jolkotella pitkänä. Lyhentäminen harmitti ja nyppi ohjia. Ei mennyt jalasta eteen enkä saanut ulkojalalla rajattua reittiä vaan liiraili ulos. Yleensä tällaisista ongelmista ollaan päästy suht äkkiä eroon. Nyt niitä kesti reilusti yli puolenvälin.

Tunnilla ei tehty mitään kovin erikoista. Keskiympyrää ja piti asettaa sisään. Ohjeita tuli valitettavan vähän. Lyhennä hevosta. Lopulta piti myös ravata eteen. Tämä yllättäen vähän auttoi. Vaikkei pidätteetkään tuntuneet menevän läpi mutta kiemurtelu väheni ja meno tasoittui. Toki tuntui menevän kiireiseksi ja vähän etupainoiseksi.

Myöhemmin nostettiin keskiympyrälle laukkaa. Muutama väärä nousi mutta laukkaan päästiin ihan ok. Ensimmäiset askeleet laukassa oli vähän hitaita muttei ihan pahinta jumitusta, loppupuolisko meni kivasti rullaten. Ravisiirtymät oli taas vyörymistä.

Loppuun tehtiin raviväistöjä uralta sisään ja sai väistää takaisinkin. Parhaimmillaan nämä tehtiin aika tasaisina. Vähän vauhti hyytyi ja ohje oli välissä ravata eteen. Loppuun tuli kommentti että mennään jo liikaakin vasemmalle. En huomannut yhtään. Tosin siihen lähes lopetettiin, joten jäin taas lähinnä hämmentyneeksi.

Tunti oli aikamoista vänkäilyä, sekä vähän vajaamittainen. Opetusta oli n. 40 minuuttia, sisältäen välikäynnit. En saanut ihan sitä tukea ongelmien ratkomiseen, mitä olisin kaivannut. Enkä ihan kaikkea edes kuullut.

Ongelmia:
ruunan huono ratsastettavuus

Parannusta:
jälkimmäiset puolikkaat laukkaympyröistä
väisti helposti
ihana keli

Kaisa videoi menoamme:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora