torstai 17. maaliskuuta 2016

Esteen jälkeen suoraan

Torstaina sain jatkaa hyppyjä Lidalla. Inhimillisen erehdyksen takia ratsukoita oli tänään 6 (pienryhmä, max 5 ratsukkoa). Vaan tehtävät oli niin hyvin mietitty ettei tungos haitannut.

Hoitaessa tamma oli tänään kiltisti. On yleensä edelleen henkilökunnan varustettavana mutta saan laittaa poikkeusluvalla itse kuntoon. Lämmintä oli +7°C ja tunnin aikana pihalla oli äänestä päätellen hetkellinen kaatosadekuuro. Mitään muita jälkiä siitä ei jäänyt.

Alkuverkassa tamma eteni ihan ok. Ei tuijotellut. Eikä tainnut pudotella laukasta raville. Oli kyllä tosi jäykkä ja vino. Tultiin kaamean vaikeaa ravipujottelutehtävää. Puomit oli päistään ehkä metrin päässä. Puomi, 135° käännös, puomi, 90° käännös, puomi, 135° käännös ja puomi. Omat laskut sanoo että kaaret tuli siis yhtä jyrkkinä kuin noin 4 metrin voltit. Ei ihme että oli hankaluuksia. Jotenkuten kuitenkin selvittiin ravissa.

Hypyt aloitettiin heti linjoilla. Parin viikon hyppytauko aiheutti sen että vedin turvaliivin heti n. 70 cm esteille päälle. Tosin aiemmin oli hypätty keskellä oleva suunnanvaihtopysty ja taidettiin jopa saada vaihdot.

Lyhyempi linja loikittiin Lidan kanssa kolmella. Muut meni pääosin neljää. Kertaalleen pelkästään suoraan oikeassa kierroksessa. Sitten päädyssä ns. täyskaarto, okseri ja ensimmäinen este uudestaan. Tippakuvio. Askeleet piti laskea ääneen. Meillä ei ihan rytmi säilynyt mutta suurin ongelma oli sisään kaatuminen linjan jälkeen kun olisi pitänyt päästä hyvin suorana päätyyn asti että okserille olisi saanut kunnon tien. Siksi tiputettiin okseri pari kertaa kun tultiin ihan mutkalla. Suoraan pääsi vain sillä kun ajatteli kääntävänsä seinälle. Mikä johtaminen ja ajatus menosuuntaan?

Toisella sivulla oli samanlainen mutta askeleen pidempi tehtävä vasemmassa laukassa. Se tultiin neljällä siinä missä muut alkuun viittä. Lopulta muutkin isot hevoset päätyivät neljään. Tämä meni paremmin ja kaarre okserille onnistui kauniimmin. Myötälaukkoja en kyllä ehtinyt juuri miettiä.

Muutaman kierroksen jälkeen nämä tultiin putkeen. Me vähän keilattiin ja häslättiin ja otettiin uudestaan alusta. Laskut päälle ja eteen niin sujui ihan ok. Toki tunnin aikana kiemurrettiin pari kertaa väleihin ylimääräisiä askelia. Korkeus oli yhä sitä n. 70 - 80 cm. Ei liian pieniä muttei turhan isojakaan.

Loppuun tultiin vielä oksereita ja suunnanvaihtoestettä. Vika okseri nousi pelottavan ison näköiseksi. Eka hyppy kapealle suunnanvaihtoesteelle putosi. Toisella tultiin vähän juureen mutta Lida nosti jalkansa. Vikalle okserille tuuppasin ehkä vähän tarpeettomasti mutta maltoin sitten odottaa. Tultiin sillekin tosi juureen mutta suureksi yllätykseksi päästiin se puhtaasti yli. Hienosti nosti jalat! Jälkimittaus sanoi että jäätävä koko oli vain 90 cm. Näin se hyppytauko heti haittaa.

Tämän päivän positiivisuus oli ettei kertaakaan tullut sanomista lavoista tai etukenosta. Tiedä sitten oliko asiat paremmin vai keskityttiinkö tänään muihin asioihin. Tamma myös myötäsi tuntumalle ja rentoutui pyöreälle kaulalle noin puoli minuuttia ennen loppukäyntejä. Vähän oli tiukassa tänään mutta onneksi tuli.

Ma kisoissa hypätään 70/80 ja 80/90.

Ongelmia:
vino ja jäykkä ratsu

Parannusta:
lavoista tai etukenosta ei tullut sanomista
hyppäsin vain kerran ennen tammaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora