sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Tuplanollanelonen Hempalla kisoista

Sunnuntaina Tallinmäellä oli estekisapäivä. Lopulta tallireissulla meni lähes 10,5 tuntia. Hempan kanssa kisattiin tuttuun tapaan 80 ja 90 cm. Arvosteluna 367.1 ja molemmissa onneksi sama rata. Kisaajia tuli roimasti ja keli oli nollissa.


Ratapiirros.

Kovin kummoisia oikoreittejä ei ollut tarjolla. Päätin ottaa vain vinohypyn kympille.

Tykkään tästä kuvasta kovasti!
©Hannakaisa Holmi

Kasikympin verkassa Hemppa oli alkuun vähän lentoon lähdössä. Tuijotteli ja oli keveä. Ei kuitenkaan pukitellut eikä tapeltu. Vähän tuijotteli. Mutta hypyt meni tosi kivasti, paikat osui hyvin. Vähän reipas oli mutta saatiin myötälaukat. Hyppäsin luokan vikana ja kummasti siinä rupesi ennen omaa vuoroa vielä jännittämään. Enkä tajua miksi. Kulmassa seistessä syke oli 130. Yleensä kun olen pitänyt kisahermojani hyvinä.

Rata aloitettiin vauhdilla ja ekalle tultiin kaukaa. Tajusin etten saa Hemppaa kiinni ja roikaistiin lähes 21 metrin väli 4 laukalla. Juuri hetkeä aiemmin olin todennut ettei niin voi tehdä. Näemmä voi, eri asia kannattiko. Mutta puhtaasti meni. Kolmoselle tultiin paremmin. Nelosen ja vitosen linja meni asiallisesti. Tosin viidellä ja myötälaukka uupui. Sarjalle sain otettua kiinni ja se meni sujuvasti. Trippelille taidettiin lähteä vähän kaukaa mutta puhtaasti. Nyt muistin olla kääntämässä heti alastulon jälkeen. Ei ihan suorassa mutta kuitenkin kasista yli. Nyt ajatukset nollautuivat oleellisilta osin enkä ratsastanut väliä kunnolla. 4,5 askelta ei ollut hyvä ratkaisu ja otettiin ysi mukaan. Loppuradan tein kuten olin suunnitellut. Viistosti kymppi ja taas tiukka käännös vikalle. Myötälaukat ja puhtaasti. Ajaksi tuli 22,56 s.

Tehtiin niin nopea rata kuin kyettiin mutta puhtaallakaan ei oltaisi oltu sijoituksissa vaan juuri 0,18 sekuntia liian hitaita viidenteen sijaan. Aika tasaista oli suurimmalla osalla ja koska nollia tuli paljon niin oma tulos oli kolmastoista.

80 cm rata, Kaisa kuvasi:



Nyt ei tarvinnut värkkäillä satulan kanssa eestaas. Mutta ysikympissä oltiin vasta toisessa verkkaryhmässä. Käveltiin ensin kentällä. Vaan oltiin ikuisuus ja silti verkka oli yhä kesken. Tuli kylmä ja mentiin sitten tallin kautta takaisin. Olin yhä hyvissä ajoin ja odoteltiin heinävarastossa.

©Hannakaisa Holmi

Ysikympin verkassa Hemppa oli rauhallisempi. Ei tuntunut väsyneeltä mutta tämä verkka meni huonommin. Ponnistuspaikat jäi turhan kauas ja ruuna nappaili kumpaankin suuntaan vääriä laukkoja. Itsekin tunsin keikkuvani enemmän. Verkkahyppyjä otettiin taas n. 6.

Nyt hyppäsin tokan verkkaryhmän tokana, joten jännittelyä kulmassa ei ehtinyt olla kovin kauaa. Tosin nyt ei enää jännittänyt niin pahasti.

Ysikympin rata alkoi hallitulla 5 askeleen linjalla (tosin väärä laukka). Kolmonenkin ok. Nelosen jälkeen iski aivopieru ja laskin väärin. 6 laukkaa piti ottaa mutta baanasinkin viidellä. Onneksi Hemppa totteli ja hyppäsi mistä käskin. Oltiinpa vielä väärässä laukassakin. Vitonen pysyi onneksi ylhäällä. Sarjalle osasin taas ottaa kiinni ja selvittiin puhtaasti. Trippeli ok ja taas muistin kääntää.

Koska edellinen rata oli hyvästä yrityksestä huolimatta liian hidas niin nyt meinasin ruveta nipistämään vielä vähän lisää ja tiukensin kaarretta. Se rankaisi heti ja tultiin kasille huonosti vinossa ja puomi mukaan. Selvittiin kuitenkin ysi puhtaasti. Pohdin että enää ei ole mitään menetettävää ja lähdetään kokeilemaan lisää oikoreittejä. Hetken mietin että olisin kääntänyt nelosen sisäpuolelta mutta jätin menemättä. Meinasin kympin jälkeen kääntää ennen kakkosta vaan ei se Hemppa oikein kääntynytkään. Mentiin kohti tolppaa ja ruuna jo arpoi kakkosen hyppäämistä. Sain sen estettyä mutta tästä tuli neljän sekunnin stiplu ja vauhti kävi aika nollissa. Sitten kierrettiin kakkosen takaa ja päästiin lopulta 11 yli ja maaliin. Sitten Hemppa vähän kiihdytteli pari kierrosta.

Ysikympissä ei oltu siis edes nopeita ja siinäkin oli useita tuplanollia. Jäätiin tokavikoiksi eli 12. Riskillä meni tänään näin.

Kun päivän tavoite oli saada kaksi tuplanollaa ja haaveilinpa niistä ruusukkeistakin niin ei tämä siinä mielessä mennyt ihan putkeen. Hetken vähän harmitti. Mutta kummatkin pudotukset meni ihan omaan piikkiin. Saatiin kuitenkin ykkösvaiheet nollilla ja huomattavasti aiempaa paremmin myötälaukat. Ysikympin omaan ratsastukseeni en ollut tyytyväinen. Viimekerran flow jäi puuttumaan. 80 oli tänään meidän tasaisempi rata. Tänään oltiin kyllä aika hyvin hevosen kanssa synkassa menossa samaan aikaan ja lisääntyneet myötälaukat lohduttivat. Mutta treenin puute näkyy. Vai pitääkö vain harmitella että lisätreenin myötä hukattiin meidän nollaradat ja ruusukkeet.

90 cm rata, Kaisa kuvasi tämänkin:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora