perjantai 19. helmikuuta 2016

Pitkästä aikaa koulua pulleroponilla, suoruutta ja asetuksia

Perjantaina jatkui kauan ja hartaasti odotetut hevostelut. Ankki palasi Aaltokankaalle opettamaan. Kysyin paikkaa estetunnilta mutta markkinointi toimi hyvin ja löysin itseni tuplilta. Ensimmäisenä koulutunti. Ratsuvalinta yllätti ja sain Eemelin. Hoitaessa oli ihan kiltisti. Tönötti aloillaan eikä yrittänytkään mitään.

Maneesissa poni oli vähän hidas. Laitoin liikkeelle kyllä jo maneesiin kävellessä mutta silti yritti hidastella. Eteni komennuksesta aina vaihtelevan hetken muttei syttynyt oikein itse hommiin.

Päivän aiheena oli suoristaminen ja asettaminen. Ratsastettiin keskilinjaa ensin käynnissä ja ravissa suoraan suuntaa vaihtaen. Hieman aiempaa uuden suunnan valmistelua kaivattiin. Myöhemmin jätettiin asetus ja lisättiin voltteja alkuun, keskelle ja loppuun. Asettui kai ihan ok, kuvittelen että kulki suoranakin mutta ponilla oli aika paljon tukkaa edessä. Ravissa piti aina hetkittäin patistella lisää virtaa liikkeeseen. Itsekseen olisi halunnut hyytyillä.

Tultiin samaa linjaa vielä laukassa. Nostot teki näppärästi niin suoralla kuin voltillakin. Alkuun mentiin suoraan ja se meni hyvin. Myöhemmin lisättiin taas voltit keskellekin. Siinä oma puutteellinen valmistelu näkyi ja aloitettiin kuvion harjoittelu symmetrisestä munasta.

Ei mikään loistokas tunti muttei missään nimessä kamalakaan. Ope sanoi että sain poniin hyvin otetta.

Eemeli jatkoi seuraavalle tunnille ja niin minäkin.

Ongelmia:
ei liikkunut kovin innokkaasti
kuski ei muistanut valmistella käännöksiä laukassa tarpeeksi hyvin

Parannusta:
perushelppoa
laukat nousi tosi hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora