keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Pik(k)uhyppyjä

Keskiviikkona tunkeuduin seuraavallekin tunnille. Mikäs siinä kun tilaa oli. Sain valita Pikun ja Wanesan väliltä. En arponut hetkeäkään vaan valitsin Pikun. Ruunallekin jo kolmas putkeen. Niin olisi ollut Wanellekin. Ratsukoita taisi olla 6. Poistin tilsat ennen kun hyppäsin kyytiin.

Käynnissä en vielä saanut ruunasta kunnolla otetta. Pyöristyi hetkellisesti mutta oli edestä jännittynyt ja kaula tuntui kovin lyhyeltä. Yllättäen sain jatkettua työstöä myös ravissa ja kun sinnikkäästi kehuin niin Piku laski ja pyöristi kaulaansa ja rupesi rentoutumaan tuntumalle. Yhä alkuun pohkeiden käyttö sai aikaan jännitystä mutta parani, parani. Piku osasi hyvin lähteä pysähdyksestä sisäpohkeesta sisäjalalla eteen.

Ope lupaili että mikäli pahoja tilsoja ei tule niin voidaan loikkia. Tämä piti ja aika yllättäen tästä tuli ns. kavalettitunti. Kentälle tuli minipysty ja sitä tultiin ensin ravissa, sitten laukassa. Ei laukattu muualla kuin estelinjalla. Ravissa oli helpompi olla istuen alas. Laukan kunnollinen työstö jäi tekemättä. Nosti laukan vähän kaatuen. Estettä kohti oli muka kova kiire mutta meinasi välillä hyytyä juureen jos unohdin kannustaa. Jokunen väärä laukka tuli esteen jälkeen mutta pääosin oikein. Korkeutta siis max 50 cm.

Ravista tehtiin siirtymiä käyntiin ja jokunen pysähdys. Tehtiinpä pari takaosakäännöstä. Ne oli vähän turhan napakäännöksiä. Hyppyvuoroa odotellessa ravivolttailut sujuivat aika kivasti. Takasia en saanut aktivoitua ihan niin hyvin töihin kuin olisin halunnut mutta eipä sitä lumipohjalla kannata turhia huhkia, vanha ruuna. Loppuun tultiin vielä päätyyn käyntipätkiä. Yleensä jännittyi alassiirtymässä, käynnissä tasoittui ja raviin päästiin hyvin. Kertaalleen tuli aivan loistava siirtyminen ravista käyntiin. Olisin halunnut päästää pitkät ohjat muttei ollut vielä sen aika. Eipä se enää loppuraveissa tullut sitten niin hyväksi ja lopulta en meinannut saada rentoa siirtymää käyntiin. Otettiin muutama kerta uudestaan ja tyydyin sitten 8,5:n suoritukseen vaikka kymppiä oli aiemmin tarjolla.

Ongelmia:
alassiirtymät jännittyi helposti
laukkaa ei päässyt työstämään ilman hyppyä
kuski välillä loikki epäsynkassa
rentoa energiaa eteenpäinpyrkimykseen olisi voinut olla aavistus enemmän

Parannusta:
tasoittui ja rentoutui hienosti
ravissa ei ole tainnut olla ennen näin tasaisen pyöreä
siirtymätkin parani

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora