keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Listra parempana mutta kuski tikkujäykkänä

Keskiviikkona ei haitannut yhtään lähteä tallille vaikka satoi vettä ja oli muutama aste lämmintä. Ratsuksi ei tullutkaan arvelemaani Ressua. Listassa kyllä luki Ressu/Pönä mutta ne oli vedetty yli ja vaihdettu tilalle Listra. En hyppinyt riemusta vaan lähdin aika neutraalilla mielellä matkaan. Odotin säikkyjä ja jäykistelyä. Ratsukoita tunnilla oli 6.

Kenttä oli jo lähes sula. Enempi rapainen kuin jäinen. Koko tunnin taisi sataa vettä mutta ei sitä huomannut. Pitkin ohjin tamma vietti vasemmalle.

Ravissa tuntui aluksi jopa hitaalta. Hyvin malttoi odottaa. Kulmat meni ihan asiallisesti kun muistin taivuttaa. Kun unohdin niin kaaduttiin sisäpohkeen läpi. Volteilla tuli jopa sanomista että johda enemmän sivulle. Yleensä kun kädet aina leviää liikaa. Alkutunnista oli yllättävän rento. Toki takasten askellus oli pikkutöpöä. Itse taas olin rautakankimoodissa ja kun en osannut siitä rentoutua niin harmitti entistä enemmän. En tajua mikä vaivasi.

Noin puolessa välissä tuntia nostettiin jalustimet kaulalle. Ajatus ensin vähän arastutti mutta ei Listra tänään mitään tuijotellut. Pari hätkähdystä vain. Nopeasti unohtui koko jalustimien puute. Istunnassa sanomista tuli jäykästä yläkropasta ja käsien paikasta. Vasta kun ajattelin nyrkit napaan niin kelpasti. Omaan makuun tuntumasta tuli liian napakka. Sain tällä hartiat jumiin. Lopussa tamma vähän rupesi painamaankin kädelle. Syytän liian lyhyttä ohjaa ja sitä ettei ollut mahdollisuutta myödätä kunnolla.

Tänäänkin tehtiin takaosakäännöksiä. Oli muuten pitkästä aikaa tosi helppoa! Tamma teki juuri sen mitä pyysin ja levähdykset oli vain omaa huolimattomuuttani. Tehtiin myös pysähdyksiä ja voltattiin. Laukka mainittiin muttei laukattu.

Lopputunnista ratsu rupesi venymään ja rentoutumaan. Sain itsenikin vähän vähemmän kipsiin. Omasta ratsastuksestani huolimatta tunti meni paljon paremmin kuin odotin!

Ongelmia:
kuskin takakireys
hartiat meni jumiin

Parannusta:
Listra oli kivan rauhallinen läpi tunnin
takaosakäännökset oli huimasti helpompia kuin viimeaikoina muilla ratsuilla (Pönä oli ok)
kuskista huolimatta tamma oli yllättävän hyvä
sain kädet kannettua paremmin kun ajattelin nyrkit napaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora