maanantai 22. helmikuuta 2016

Jälleen vompatti

Tällä viikolla oikeat vakitunnit oli käytännössä peruttu hiihtoloman takia. Maanantaina oli kuitenkin yksi tunti, jolle tottakai osallistuin. Ratsuksi sain Rozen. Ratsukoita tunnilla oli 4. Sen verran taisin olla eilisestä uuvuksissa että tänään täsmämarkkinointi ei toiminut ja skippasin lisäksi tarjotun itsenäisen. Keli oli niukasti miinuksella, kuumahan siellä tuli.

Viikonloppuna julmasti lisääntynyt lumipeite ei haitannut menoa eikä tilsoja tullut. Alkutunti pyöriteltiin ensin hetki käyntiä, sitten 3 sivua ravia ja yksi käyntiä. Joitain voltteja ja ympyröitä. Ohjeita tuli lähinnä tamman lyhentämisestä. En kiirehtinyt sillä en halunnut tapella asiasta. Pitkälle sivulle nostettiin käynnistä laukka. Laukat nousi säpäkästi ja kulki hyvin suoraan. Alaspäin siirtymiin pitäisi keskittyä vielä paremmin. Laukkojen aikana heräsi kivasti liikkumaan muutenkin.

Ravissa oli hyvin säätövaraa ja toimi pelkällä istunnalla. Läpi tunnin kyllä nyki ohjia satunnaisesti. Välillä lähti pelkät kädet, välillä keikahti koko kuski etukenoon. Olisi pitänyt puuttua niihin napakammin.

Tehtiin vielä käyntiväistöjä uran sisäpuolelta uralle. Ensimmäinen eli oikea kierros ja oikean pohkeen väistö sujui paremmin. Sain väistöön jopa tahdikkuutta ja vähän laatua. Jälkimmäinen suunta oli hankalampi. Juurisyyksi paljastui etten saanut ratsua oikean ohjan tuelle ja siksi pidätteet ulkoa eivät meinanneet mennä läpi. Olisi halunnut vain puskea lapa edellä mutkalle. Vaan saatiin näistäkin väistöksi tunnistettavaa menoa.

Ravi ei tänään noussut ihan yhtä huippuunsa kuin viime viikolla. Eteni kuitenkin kivasti. Loppuraveissa salakavalasti nyki itsensä pidemmäksi ja piti taas kasailla pakettia nippuun. Välillä myös innostuessaan kuunteli pidätteitä huonommin. Tein välillä omia siirtymiä ja niissä toimi hyvin. Pysähtyi oikein asiallisesti. Loppuun pyöritettiin vielä käynnissä voltilla hyväksi. Tänään malttoi olla eikä nykinyt. Niskakin ylhäällä eikä takasetkaan kai enää laahanneet pahasti. Pitkät ohjat nakkasin kerralla ettei päästy siihen nykimiseen.

Ongelmia:
ohjien nykiminen
kuski kallisteli välillä kaulalle nykimisen mukana
vasemman pohkeen väistö oli hankalampi

Parannusta:
ei tuijotellut
laukat nousi hyvin
laukkasi suoraan ja reippaasti
ravi säätyi istunnalla
ei ollut edestä raskas
yksi tosi hieno pysähdys
taisin istua paremmin kun ei tullut sanomista käsistä, kyynärpäistä tai etukenotuksesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora