maanantai 8. helmikuuta 2016

Jäätikkösäikyttelyä

Maanantaina ratsukseni osui pitkästä aikaa Pönä. En ollut vilpittömän iloinen tästä vaan lähdin vähän ennakkoasentein matkaan. Onneksi superhevosenhoitajani Anni oli hakenut tamman sisään ja aloittanut putsauksen niin ehdin ajoissa tunnille. Varustipa mulle vielä seuraavankin ratsun.

Ratsukoita tunnilla oli 4. Kenttä oli aika kamala jäätikkö mutta niin vaan hepat pysyivät lipsumatta pystyssä. Pari astetta plussalla. Alkutunnista jopa ei ollut ihan pimeää.

Aika käyntipainotteinen tunti oli tänäänkin. Pönä kiihdytteli välillä omiaan, hetkittäin taas tuntui ettei reagoinut jalasta yhtään eteen. Ope käski käyttää silloin raippaa ja sehän auttoi. Kumma juttu ettei sitä tajunnut itse että asialle pitää tehdä jotain. Poni oli jotenkin jäykkiksen tuntuinen vaikka kulmat menikin kelvollisesti. Vähän valui itse jo kulman läpi ja kaula oli jotenkin jännittynyt.

Otettiin ensin lyhyitä ravipätkiä pitkille sivuille, sitten ravattiin koko pitkä sivu. Lopuksi mentiin kulmatkin ravissa.

Päivän tehtävänä tultiin pohkeenväistöä käynnissä. Me tehtiin siksak. Sujui yllättävän hyvin. Vähän reippaammin olisi voinut marssia muttei hyytynyt. Alkutunnista me tehtiin takaosakäännöksiä kulmiin. Harmittelin ettei päästy taivuttelemaan mutta niin näytti poni pyöristyvän noistakin. Ne teki asiallisesti. Toki aika pitkään meni ennen kuin tajusin ettei pidätteetkään mene oikeasti läpi. Tuli sitten hyviäkin hetkiä.

Arvelen että puolen välin jälkeen talikko jäi kentän takakulmaan. Pönä säikähti sitä ja otti pari laukka-askelta. Nopeasti sain ratsun hallintaan mutta pari muuta oli jo ehtineet singota ja ottivat puolen kentän spurtit. Onneksi rauhottuivat ja kaikki pysyi kyydissä.

Pönä ei ollut tänään pahimmasta päästä muttei edelleenkään tuntunut niin kivan letkeältä kuin ekalla kerralla.

Ongelmia:
tuntui ettei poni ollut avuilla
omat jalat halusi jännittyä
yksi säikkyloikka

Parannusta:
taipui ja pyöristyi
ei ollut kovin tahmea
väisti ok
takaosakäännökset ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora