tiistai 5. tammikuuta 2016

Tuppautumassa vuokraajien estetunnille

Kuulin juttua että tiistaina vuokraajien estetunnilla olisi vain 3 ratsukkoa. Tuppauduin neljänneksi mukaan ja sain toivomani Jatsin.

Tarhasta Jatsi ei olisi halunnut antaa kiinni. Hoitaessa ruuna oli taas sangen hapan. Pelottelisi varmasti yhtään aremmat. Ei onneksi tehnyt mitään, kunhan uhkaili.

Esteitä oli 3. Kaksi pystyä ja okseri. Sekä kavaletti pääty-ympyrällä. Maneesissa oli pakkasta reilu -10°C.

Käynnissä ja ravissa Jatsi oli vähän hyydyksissä. Laukassa onneksi heräsi. Oikeassa laukassa myötäsi orastavasti, vasemmassa jo hitusen enemmän. Laukkailtiin verkassa maapuomin yli. Vähän oli paikat hakusessa ja puski kumpaankin kierrokseen sisäpohjetta vasten. Oikeassa vielä pahemmin.

Hyppykierrokset alkoivat yleensä ympyrällä kavaletin yli. Perään tultiin ensin suoraa, sitten kaarevaakin. Kertaalleen tultiin linjat ensin ja kavaletti vasta perään. Unohdin siinä vaiheessa kavaletin. Välien käydessä ahtaiksi haettiin reunoilta lisää tilaa eikä päästy hyppäämään niin keskeltä kuin olisin halunnut.

Me tultiin välit pääosin 5 askeleella. Kaarelle tuli välillä 6. Vikoille kierroksille meille vähän nostettiin. Ensin jonnekin 75 cm kieppeille. Taidettiin jo siinä pudottaa ja kiemurrella. Vikalla kierroksella esteet oli korkeimmillaan 85 tai 90 cm. Ykkönen putosi ja tultiin väli lähes neljällä.  Kaareva meni paremmin. Saatiin suora linja sakkona ja ope pidensi väliä. Kuuden askeleen väli ja tultiin se viidellä. Kuulostaa ihan Jatsilta. Taas kiemurreltiin kohtuuttomasti muttei Jatsi ollut tosissaan menossa ohi. Päästiin yli mutta tyyli oli hieman kyseenalainen.

Totesin opelle että tämän perusteella en lähtisi vielä Jatsilla kisoissa hyppäämään 90. Ope oli samaa mieltä. Sanoi kuitenkin että Jatsi hyppäsi iloisesti ja saan sen aina kivasti liikkeelle.

Ongelmia:
ponnistuspaikat
kiemurtelu

Parannusta:
ei kieltoja
vaihtoi laukat näppärästi
liikkui laukassa reippaasti
isommistakin päästiin yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora