sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Koulukurssin toinen päivä väistöjen parissa

Sunnuntaina oli Aaltiksen koulukurssin toinen päivä. Samat ratsut eli jatkoin Niilolla. Ratsukoita tunnilla yhä 6. Pihalla oli vähän lauhempaa, joten maneesissa oli vain pari astetta pakkasta. Ei tehnyt kuitenkaan mieli riisua takkia, joten muhin takissani.

Alusta asti Niilo kulki nätisti. Rentona ja reippaasti. Ravissa taisi tulla sanomista ettei tarvi pyytää ihan niin lujaa eteen. Tuli myös kommentti ettei tarvitse korjata varmuuden vuoksi. Jos Niilo kulkee hyvin niin sopii vain nauttia matkasta ja korjata vasta kun korjattavaa tulee.

Otettiin alkuverkassakin pitkät pätkät laukkaa molempiin suuntiin. Niilo liikkui ihan ok. Muotoa piti välillä hakea pyöreämmäksi. Tämä oli mulle tunnin rankin kohta.

Päivän tehtävänä tultiin maneesin peräpäästä molemmissa suunnissa vähän kuin täyskaarto ja väistettiin takaisin uralle kahden kirjaimen päähän. Ope puhui kulmankatkaisusta ja alkuun itselleni oli tosi hankala hahmottaa kuviota. Saatiin onneksi aloittaa käynnissä. Niilo väisti yllättävän hyvin (tai ope ei vaatinut tarpeeksi). Pysyi rentona ja sain asetustakin haettua. Oikean jalan väistö oli odotetusti vaikeampi suunta. Se on mulle sitä aina. Suurin haaste väistöissä oli säilyttää eteenpyrkimys. Sekä malttaa olla tuuppimatta istunnalla. Tätä tahkottiin ravissa pitkään ja hartaasti.

Lopuksi laukattiin vielä kumpaankin suuntaan pidemmät pätkät. Laitoin ponin kunnolla liikkeelle ja sehän eteni. Ihanan helppoa kun sai vain pitää. Vauhtia oli sen verran reippaasti että isommat hevoset tuli perä edellä vastaan. En halunnut hidastaa vaan tein sitten ympyröitä. Kuudella hevosella niitä sai tehdä valitettavan paljon.

Päivän missio oli saada Niilo edes hiukkasen kosteaksi. Valitettavasti epäonnistuin. Näemmä sillä on rautainen kunto. Talvikarvaa on ja loppuun laukattiin pitkään ja reippaasti ja muunkin tunnin työskenteli. Vaan ei rahtuakaan kostea edes niskahihnan tai satulavyön alta. Mulle tunti oli semirankka. Keskisyke 142.

Ongelmia:
kuskin jalat nousee yhä
väistöissä vauhti meinasi hyytyä
väistö vasemmalle oli hankalampi

Parannusta:
pääosin tasaisen rento ja pyöreä
liikkui hyvin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora