keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Hump hump pakkasHemppailua ilman satulaa

Keskiviikolle suunniteltiin maastoreissua mutta pakkaslukemat laittoi suunnitelmat uusiksi. -26,5°C eli maneesiin humputtelemaan ilman satulaa. Hyvässä seurassa tietenkin (A + K). Maneesissa oli vain -19°C. Hepat oli pihalla tarhoissaan söpöjä ripset jäässä.

Maneesissa Hempan selkään kapuaminen topattuna oli oma operaationsa. Penkin ei olisi tarvinnut olla paljoa korkeampi että kyytiin olisi päässyt astumaan. En kuitenkaan lähtenyt edes kokeilemaan. Ensimmäinen yritys makuuasennosta siirtää jalka ruunan yli sai aikaan kiirehtimistä käynnissä ja tulikohan joku raviaskelkin. Onneksi olo selässä mahallaan oli vakaa ja kun Hemppa rauhoittui takaisin pysähdyksiin sain jalan nostettua takapään yli. Tänään siviilitalvisaappaat joutuivat tallikäyttöön, sillä kaikki jymypakkastallikengät olivat logistisesti väärässä päässä maata.

En tänään tehnyt mitään kovin ihmeellisiä. Taivuttelin ja tein väistöjä. Ympyröitä, voltteja ja kolmikaarisia. Temponmuutoksia. Hemppa kulki omaan tapaansa pitkänä. Alkuun ravi oli vähän töpöä kun ratsu taisi pelätä tasapainoni puolesta. Hyvin siellä kuitenkin pysyi. Laukat nousi hyvin ja laukassa oli vielä vakaampi olo. Myös laukan jälkeisessä ravissa sain istuttua.

Oikea kierros oli taas jäykempi. Taivuttelujen kautta hain samaa tunnetta kuin viimeksi lopussa että ruuna kuuntelee istuntaani. Ihan siihen ei päästy muttei pahaltakaan tuntunut. Kun otin toisen takin pois ja vaihdoin kolmisormihanskat kevyempiin niin ohjastuntumakin tasoittui. Temponmuutokset oli hitusen kiireisiä mutta lähti ihan hyvin. Vähän pyörittiin ympyröitä videolle.

Maneesiaika meni äkkiä ja käytiin vielä loppukäynnit pihalla. Tällä kertaa ei kaivattu ongelmia eikä menty kovin läheltä isoa kiveä. Hemppa oli ihan rauhassa. Alkumatkasta tuuli kurjasti omaan naamaan mutta paluureitti oli tyyni. Oikein hyvä hevostelu eikä pakkanenkaan haitannut. Paljon kivempi lopettaa talviloma tähän kuin eiliseen Akuun. Ja tästäkin jäi polte että lisää, uudestaan ilman satulaa! Laukannostot jäi viilailua vaille.

Hemppa selästä käsin kuvattuna.


Ongelmia:
kyytiin kampeutuminen
naamaa palelsi pihalla

Parannusta:
helppo pysyä selässä ilman satulaakin
väisti helposti
ei mitään tuijotteluja, loikkia tai säikkyjä

©Kaisa
Kaisa videoi loppua:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora