perjantai 18. joulukuuta 2015

Lidakin lohikäärmeilee

Perjantaina kaipasin tunniltani muutakin kuin käyntiä, joten hivuttauduin lisätunnille Uotilaan. Sielläkin on ratsastajan kukkaroa hellivä systeemi, jolla lisätunnit saa puoleen hintaan. Tämä oli pienryhmätunti, joten hinnaksi tuli 19 e. Vähemmän kuin Mallun kortillani siis.

Listalla yllätyin kun ratsukseni oli merkattu Lida. Kolmas päivä sillä putkeen. Ja toinen koulutunti ikinä!

Tamma oli seurallisena karsinan ovella vastassa. Vaan pian huomasin että tänään ei ole hyvä päivä. Lida esitteli vihdoin minullekin lohikäärmepuolensa. Ei huvittanut siirtyä, paljon kivempaa olisi ollut purra ja/tai potkaista mua. Hätistelin tamman nurkkaan ja nollattiin hetki. Vaan etukaviota putsatessa tamma olisi taas halunnut hammastella minua. Ei onneksi täysiä yrittänyt, joten sain kaviot putsattua tulematta purruksi. Tammakin oli yhä irti. Satulakin meni selkään ihan ok vaan kun siirsin sitä niin Lida käänsi pikaliikkeellä takapuolen kohti. Totesin että laitetaankin suitset eka. Sen jälkeen protestit tasoittuivat mutinaksi. Tunnin jälkeen kuulin että eilen oli taas purrut jotain. Se siitä luotosta että vaan uhkailee. Ope suositteli varustamaan sen jatkossa sidottuna.

Odotin että tällaisen alun jälkeen Lidan olisi pitänyt olla ihan huippu ratsastaa. Harmi vaan ettei ollut. Liikkui ihan ok eteen mutta välillä taas jännittyi kovasti. Takaset oli vähän löysinä mukana ja kaula taipui liikaa tai ei asettunut. Oltiin kuitenkin omasta takaa suht tahdikkaita ja päästiin melko suoraan.

Alkuverkoissa pyöriteltiin ympyröitä ja tehtiin myöhemmin ravista laukannostoja. Nostot tuli ihan ok. Käskyjä tuli että rentouta hartiat, ratsasta sisäpohkeen ympäri, kaula suoraan ja aktivoi takajalat. Mitään vau-elämyksiä tänään ei tullut. Muutamia vähän parempia pätkiä mutta äkkiä aina levisikin.

Välikäyntien jälkeen tehtiin käynnissä takaosakäännöksiä ja hetkeä myöhemmin nostettiin laukka heti käännöksen jälkeen. Tässä piti yrittää kääntää myös omaa kroppaa käännöksen suuntaan. Vaikeaa. Itse taisin hätäillä vähän liikaa. Laukat nousi vähän hitaasti. Vaan lopuksi tuli siistit nostot kumpaankin suuntaan ja saatiin jäädä ravailemaan. Vielä loppuraveissakaan en saanut tammaa tasaisen rennoksi edestä. Lopuksi huijasin siirtymällä helpompaan kierrokseen (oikea?) että sain pyöreän siirtymän käyntiin.

Taisin tänään olla yhä eilisen jäljiltä liian jähmeä käsistäni. Yritin vähän liikaa ja turhautti kun ei onnistunut. Laukka kuitenkin rullasi välillä hyvin. Ovea Lida yhä tuijotteli.

Tunnin jälkeen harjatessa hepo oli taas oma lupsakka itsensä. Vielä seuraavan kuskin avuksi varustaessakin käyttäytyi hyvin.

Ongelmia:
katala tallissa
jäykkää menoa

Parannusta:
eteni ok

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora