maanantai 7. joulukuuta 2015

Letkeä Limoza

Maanantain toinen tuntini oli näemmä taas tuntia aiemmassa ryhmässä. Ratsuksi tuli pitkästä aikaa (kuukauden tauko) Limoza. Sain sen varustettuna paikalle.

Alkukäynneissä tamma eteni kivasti. Jotain tein tänään oikein, sillä sain aktiivisuuden säilymään myös tuntumalla. Reagoi pohkeisiin hyvin. Ensimmäisenä pyöristyi käynnissä. Tultiin käyntiä ja ravia. Käynnissä voltti, ravissa loiva kiemura. Yritin ratsastaa kulmat huolella. Ravissa pyöreys alkoi yllättäen suoralla uralla. Siinäkin tamma hölkötteli omasta halustaan reippaasti. Jes!

Tovi tehtiin näitä kumpaankin suuntaan. Loivalla kiemuralla yritin jopa vähän ylitaivuttaa kun viimeksi tuli sanomista ettei taivutusta näy. Sitten lisättiin mukaan pitkän sivun laukat. Hyvin nosti ja asiallisesti tuli takaisin käyntiinkin. Siirtymissä nousi laukan lisäksi vähän muotokin mutta tasaantui paremmaksi. Vasen laukka pysyi paremmin, oikeassa tuntui ensin pukkaavan (pientä pukkia siis), myöhemmin ehdotteli vaihtoja kunnes muistin taivuttaa.

Loivan kiemuran kohdalle tehtiin siksak-käyntiväistö. Yllättävän hyvin Limoza väisti. Toki kiemurrettiin mutta väisti molempiin suuntiin ja liikkuikin kunnes vasta ihan lopussa rupesi hyytymään. Sain pidettyä ulkopohkeenkin aika hyvin mukana.

Jottei olisi liian helppoa niin tänään tehtiin lopuksi vastalaukkoja loivalle kiemuralle. Limozalla, joka vaihtaa suorallakin. Vaan niin vaan onnistuin ensin vasemmassa ja lopulta myös oikeassa kierroksessa (jopa kahdesti!) pitämään saman laukan läpi kiemuran. Hyvin herkästihän se vaihtoi mutta tarpeeksi keskittymistä omiin jalkoihin, taivutukseen ja omaan painoon niin etuosakin lakkasi tekemästä ykkösiä. Jes! Päivän onnistuminen!

Loppuraveissa oli hienoa huomata miten sain taivutettua kulmiin kummassakin kierroksessa. Ja yhä halusi itse liikkua eteen.

Ongelmia:
kiemurointi väistöissä
vauhdin hyytyminen väistöjen loppuun
tamman omat vaihdot

Parannusta:
väisti hyviäkin pätkiä
lopulta sama laukka säilyi kiemuran läpi
liikui iloisesti eteen koko tunnin
99 % nousi pyytämäni laukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora