lauantai 12. joulukuuta 2015

Kisalauantain ensimmäinen rata: tuplanolla Cunamilla

Lauantain Aaltokankaan kisoista oli poistettu rajoitus kahdesta startista per kuski. Koska olin kuulemma muutenkin ainoa, joka useampia ratoja tahtoisi mennä. Eikä niitä muitakaan kisaajia meinannut olla. Koko kisoissa n. 12 starttia. Hulluuksissani ilmoitin itseni sekä Jatsilla että Cunamilla 70 ja 80 cm. Cunami sattui olemaan päivän ensimmäinen ratsuni.

70 cm luokassa oli alunperin 5 lähtöä. Tosin yhden ponin oltua ep, jäljelle jäi 4. Joista puolet siis omia ratsastettaviani. Rata oli hankala kääntötehtävä. Hyvin vaikeasti muistettava. Välimuisti meinasi loppua ysiin, joka sattui olemaan juuri se numeroinnissa hukkunut.

Ratapiirros.

Verkan alkua odotellessa oltiin Cunamin kanssa kummatkin ihan horroksessa. Mulla lupsotti silmät ja ruuna laahasi jalkojaan. Eipähän ainakaan jännittänyt.

Verkassa herättelin ruunan liikkeelle. Kivasti vastasikin. Tuijotti seinään nojannutta porttia mutta muuten oli tosi tolkusti. Vähän spurttailin ravissa ja laukassa. Jarrut ei olleet ihan priimat vaan vähän vyöryi.

Verkkahypyt meni ihan asiallisesti. Aika maltillinen määrä. Taisi olla vääriä laukkoja esteiden jälkeen. Okserin alla oli vesimatto ja Cunamia ei kiinnostanut. Muut kielteli niin otettiin mekin siihen varmuuden vuoksi toinen hyppy.

Lähtövuoro oli luokassa ekana. Olin päättänyt tehdä uusinnassa vähän tiukemmat tiet. Niitä oli tarjolla. Pientä epätasaisuutta oli mutta hyvin päästiin esteistä puhtaasti yli. Muistin radan, ratsu liikkui ja sain käännettyä tiukemmin. Nollilla maaliin, jes! Yllätyin kovin kun reipas vastakisaaja ei oman hyppyvuoronsa jälkeen mennytkään johtoon vaan meillä oli puolisen sekuntia nopeampi aika. Tämä riitti lopulta neljän ratsukon joukossa kakkossijaan ja hävisin itselleni.

Roosa kuvasi meidän radan:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora