lauantai 5. syyskuuta 2015

Autopilotti ja puksutin

Lauantaina päädyin vielä Tallinmäellekin hyppäämään. Ratsukseni sain yhden mahdollisesti kisavapaan ruunan. Tallin yhdeksi varmimmista mainostetun Akun. Tällä en ole tainnut ennen mennä.

Ruuna piti käydä hakemassa laitumen mudista. Vaikka mulle käyttäytyi asiallisesti ja antoi kiinni niin silti meinasin jäädä väliin kun rupesi komentamaan lähelle tullutta kaveria. Eipä ollut mulla mitään sanottavaa kun hepat häipyi ympäriltä.

Tallissa laitoin ruunan kiinni kun saattaa kuulemma olla häslä. Ihan asiallisesti oli. Pihalla meinasi vähän juurtua ja jouduin hetken houkuttelemaan penkille. Alkuverkat käytiin maastossa. Käyntiä puskan läpi ja sitten ravipätkä tiellä. Sitten verkattiin kentällä. Perusongelmat. Ei ollut ihan sisäpohkeen ympäri, meinasi kaarteissa kaatua sisään ja oikoi kulmia. Ehkä pikemminkin vähän laiska kuin reipas mutta liikkui kyllä kun pyysin.

Tehtävät oli Pian valkan jäljiltä. Aavistuksen teknisempää. Heti alkupään tehtävissä oli kaarevat laukkapuomit ja vaihtoja. Vaihdot oli alkuun hukassa mutta tsemppaamisella löytyi.

Sitten hankalahkoa s-kiemuraa. Innari, 4 laukkaa kaarevalla, perään 3 laukkaa toiseen suuntaan kaarevalla. Ekalla kierroksella kaarteet pullahti isoiksi. Sen osasin korjata. Vaan jälkimmäinen väli rupesi käymään ahtaaksi ja otettiin puomi useamman kerran mukaan. Tultiin toisestakin suunnasta. Autopilotti ei toiminut, sillä kun tuudittauduin siihen ettei Akun selässä tarvi tehdä mitään niin mentiin esteestä ohi. Kielloksi tätä ei voi laskea. Ohjauksen puutetta. Oli vähän turhan helppoa ja olisi pitänyt skarpata paljon enemmän. Ehdotin että multa pitäisi ottaa satula pois.

Sitten tultiin innarilta trippelille. 5 laukkaa väliin. Usutin ja meinasi jäädä jopa vähän ahtaaksi. Lopuksi tultiin vielä lävistäjä ja sarja. Sitten olikin kaikki radan osat treenattu ja oli aika yhdistää. Kimo näytti ensin esimerkkiä. Sitten tultiin me. Vähän oli kulmissa sisään puskemista eikä kaikki laukat vaihtuneet. Yksi pudotus eikä askeleet osuneet maapuomeille. Taidettiin 4 laukan väliin ottaa 5. Saatiin toinenkin kierros koska Akulla ei ollut kisoja luvassa. Yhä kolmonen putosi mutta muuten sain pahimmat virheet korjattua pois vaikkei vieläkään tullut ihan hyvää.

Ongelmia:
kuski ei keskittynyt kunnolla
yksi ohimeno

Parannusta:
tosi mutkaton heppa, jopa vähän liian tasanen

Kaisa videoi:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora