maanantai 24. elokuuta 2015

Uusinta viimeviikkoisesta

Taas koulutunnille oli merkattu Bond. Nyt ei ollut edes vaihtoehtoja tyrkyllä. Entistä hankalammaksi meni ratsun metsästys kun samassa tarhassa on 3 ruunikkoa ruunaa. Löysin kuitenkin oikean.

Penkkiä kavahteli sen verran että piti nousta ponnistamalla kyytiin. Oli tänäänkin ihan liikkuva. Itse vähän rennommalla mielellä kuin viimeksi. Tunti oli hyvin samankaltainen kuin meidän viimeviikkoinen. Edeltävälläkin tunnilla tehtiin samoja asioita. Käynnistä seis ja myödättiin tuntuma pois, kun seisoi aloillaan otettiin tuntuma takaisin ja ratsastettiin pohkeella tuntumaa kohti. Kun olin katsonut edellisen tunnin menoa niin tajusin paljon paremmin mitä tällä haettiin. Tässä vaiheessa ruuna ei kyllä vielä lyhentynyt. Ratsukoita nyt oli menossa mukana 5.

Sitten otettiin ravista käyntisiirtymiä. Tuli vähän kättä vasten käyntiin mutta ylössiirtymät oli pehmeitä. Myöhemmin vielä ravista seis ja takaisin raviin. Myötäsin vähän liikaakin, nyt tarkoitus oli myödätä enää tuntuman sisällä. Ravissa ei tuntunut niin könkältä kuin viimeksi. Nyt taisi olla alusta asti parempi tuntuma.

Laukkojen tullessa mukaan ajattelin jo etukäteen ettei tästä tule mitään. Osasin kuitenkin olla rentona enkä jännittänyt ruunan säntäilyjä. Nyt en himmaillut niin paljoa vaan päätin että laukka tulee. Vasempaan kierrokseen nosti aina muutaman kerran väärää alle. Lopulta väärässä päässä kenttää sain pyöräytettyä myötälaukan ympyrälle. Kehuin toki kovasti. Ravi meinasi vähän kiihtyä laukkapätkien välissä.

Oikea laukka tuli lopulta helpommin. Vikalla kerralla päästiin jopa myötälaukkaan heti siinä missä pitikin. Muuten laukkatehtävän lisähaasteena oli esteitä kantavat ihmiset. Bond oli tänään erityisen säikkynä ihmisten suhteen. Liiraili karkuun ja tuijotti naama pitkänä. Yritäpä siinä ratsastaa asiallisia voltteja kun itselläkin tekee mieli toljottaa.

Loppuravissa sain päästettyä pidemmälle ohjalle. Pysyi hetkittäin kivasti rentona mutta nopeasti myös nousikin aina välillä.

Loppukäynneiksi ei päästy maastoon kun luvassa oli ratsun vaihto.

Ongelmia:
säikkyi ihmisiä
laukat ei nousseet kunnolla

Parannusta:
päästiin kumpaankin laukkaan alle kierroksen taistelulla
kulki aika rennohkona
päästiin suorempaan
meni paremmin kuin viimeksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora