keskiviikko 5. elokuuta 2015

Tuplatunti Penalla: voltteja ja vänkäämistä sekä suoristamista ja vyörymistä

Keskiviikkona päädyin tuplatunnille. Kummatkin koulua. Ekalla piti olla Pena ja toiselle sain valita Penan ja Rozen väliltä, kummatkin oli valmiina. Päätin taas että katsotaan ekan jälkeen että miltä tuntuu. Keli pyöri parissakymmenessä. Ihan lopuksi rupesi taas vastoin ennustuksia satamaan.

Ekalla tunnilla ratsukoita oli n. 5. Hoitaessa Pena oli lähes ok. Samoin taluttui asiallisesti. Mutta tänään ratsastus ei mennyt ihan niin helposti kuin viime viikolla. Pitkin ohjin vähän harhaili eikä asettunut avuille.

Ensimmäinen tunti tehtiin siirtymiä ja volttailtiin aika paljon. Olin sangen harmissani ettei Pena meinannut asettua. Kulmat oli huonoja eikä voltitkaan kovin ihania. Oikea oli vielä huonompi kierros. Koska mielestäni olisi pitänyt mennä paremmin kuin meni niin sorruin yliyrittämiseen. Vaikka tiedostin tämän niin en saanut sitä pois. Olisi jonkun pitänyt käskeä puhaltelemaan ja rauhoittumaan.

Vasen laukka nousi aluksi toisella sivulla oikein ja toisella väärin. Oikea laukka taisi tulla paremmin. Kovin ihmeellisiä elämyksiä ei laukassakaan saatu. Meni vähän pitkänä ja otteettomana. Vielä loppukäyntejä ennen käyntivolteilla saatiin ratsun kanssa kinaa aikaiseksi. Jäi sen verran hampaankoloon että jatkoin mieluusti toisenkin tunnin Penalla.

Toisella tunnilla ratsukoita oli 4 ja nyt meille jäi enää puolikas kenttä. Tämä tunti aloitettiin suoristamisilla pituushalkaisijalla kohti opea. Kovin hyvää arvosanaa ei tästä minulta herunut. Kaikki alaspäin siirtymiset tuli kättä vasten ja poni oikein venytti pitkäksi. Vähän meinasin hermostua. Linjalta kiemurreltiin sekä käynnissä että ravissa. Pohkeiden kiinni pitäminen paransi mutta yhä herpaannuin jatkuvasti. Olisin halunnut istuntani kohdilleen mutta se oli nyt vähän oman osaamisen varassa.

Välillä peruutin että saisin painoa takaosalle. Ei silti parantanut siirtymiä. Olisi pitänyt tehdä niitä paljon tiuhempaan. Lopulta pysähdyksistä laukannostot oli aika kamalia. Tunsin pysähdyksissä niukasti onko etuset tasan. En osannut ratsastaa pysähdyksiin ja lopulta hepan jalat oli seistessä missä sattuu. Laukat nousi löysästi eikä aina oikein.

Välikäyntien jälkeen nostettiin raveja ja laukkoja pikaisesti ohjatusti. Tämän piti vähentää vyörymistä. Käteni olivat nimittäin jo aika tuuskana vetämisestä. Yritin olla antamatta tukea, jolle painaa, mutten onnistunut. Laukkavolteilla vähän yritti orastavasti pyöristyä.

Lopputunnista oltiin aika märkiä sateesta mutta puuhaa oli niin paljon ettei sitä ehtinyt huomata. Hyvää tästä ei tullut. Lopulta oma ratsastukseni meni kaikesta yrittämisestä rumaksi ja tein turhan rajuja otteita. Ei siitäkään ollut apua, tuli vaan paha mieli. Oikealle asettaminen takkusi loppuun asti.

Tunnin jälkeen tarhaan viedessä poni vielä kiikutti minut puskan kautta. En antanut periksi vaan roikuin hölkäten mukana. Ei päässyt rontti irti vaan päätyi tarhaan kuten pitikin.

Ongelmia:
pysähdykset
siirtymät alas
ei parantunut
asetus oikealle
kuskin hermostuminen
taluttaessa sikailu
löysät laukannostot
aluksi väärät laukat

Parannusta:
esitettiin tehtävät pääosin tunnistettavasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora