maanantai 3. elokuuta 2015

Tuplat matalalla, kankealla ja hitaalla Pönällä sekä ponivaihto loppuun

Maanantaina keli helli. Tallille mennessä näytti yli +20°C ja aurinko paistoi. Ratsukseni osui tänään Pönä molempiin lajeihin. Jotenkin kuvittelin että olisin hypännyt Pikulla.

Tamma tuli tarhasta asiallisesti ja hoitaessa sekä varustaessakin oli kiltisti. Vaan selkäännousussa hyöri. Muutenkin tuntui hallinta olevan hukassa. Tamma yritti ajautua kentän laidan ruohoille. Penan kanssa oli torstaina helpompaa. Koulutunnilla ratsukoita oli 4.

Ohjat tuntumalla ei menty käyntiä juuri ollenkaan vaan otettiin heti raville. Pönä oli tosi etupainoinen, kankea ja hidas. Ravi ei edennyt eikä käskemälläkään parantunut. Tein nollauksen ja pyörittelin hetken voltteja käynnissä ja taivuttelin kumpaankin suuntaan. Tamma oli kuulemma ollut ainakin 3 päivää vapaalla. Olisin mieluummin ottanut pöllöenergiaa kuin hyytyneen kankimuksen.

Jipponi auttoi ja hetken päästä päästiin ravissakin etenemään. Ei taidettu tehdä tänään kovin ihmeellisyyksiä. Siirtymiä ja ympyröitä. Tehtävien ajaksi nostin jalustimet kaulalle. Ilman on vaan helpompi olla. Harjoitusravissa poni etenikin paremmin.

Laukannostot oli ihan asiallisia, tosin vähän löysiä. Laukassakin sai pyytää sekä eteen että keulaa ylös. Oikea kierros oli hankalampi eikä tamma halunnut asettua. Ympyrät kääntyi suht ok. Ravissa oli hyviäkin pätkiä kun eteni eikä roikkunut matalana.

Loppuraveissa rupesi nykimään ohjia ärsyttävästi. Pyysin sitten vain pohkella eteen. Eli edettiin reippaasti ja ohjia nykien. Istunnalla tuli kuitenkin käyntiin.

Estetunnille ratsukoita tuli vain 2. Alkuverkka mentiin tavalliseen tapaan pitkin ohjin. Pönä liikkui mutta oli yhä matala. Menin alkutunnin ilman turvaliiviä. Janotti, mutta vesipullo oli kaukana enkä ollut kuoleman partaalla, joten kärsin. Kääntöharjoituksia ei tänään otettu alle vaan ruvettiin tulemaan heti ristikkoa. Yllättävän tasaiset verkkahypyt. Este nousi huomaamatta pystyksi ja sekin ylitettiin ihan ok.

Tässä vaiheessa taisi tulla jo ohjeet radasta. Ensimmäinen kierros oli vähän räpellystä. Laukka sammui kaarteissa, teissä oli viilattavaa, käännyttiin huonosti ja tuli paljon vääriä laukkoja. Olikohan ekan kierroksen jälkeen kun kysyin mitä pitäisi tehdä paremmin. Ope ei selvästikään ollut menoomme tyytyväinen mutten itse keksinyt mistä lähteä korjaamaan. Sain 3 tärkeintä korjauskohtaa. Luento oli pitkä mutta asiat olivat: keula ylös, laukka kuntoon ja täsmällisemmät tiet tms. Seuraavalla kierroksella huonoa alkua lukuunottamatta vähän parannettiin. Yhä keula ylös ja linjojen pitäminen oli haastavinta. Mutta nyt sentään tajusin yrittää keventää ratsua edestä.

Ennen kolmatta kierrosta tuli muistaakseni ratsunvaihto. Ei kovin suurena yllätyksenä kenellekään. Totesinkin toiselle kuskille että haaveilit Pönästä. Ressu oli yllättävän hankala saada liikkeelle vaikka luulin Pönääkin löysäksi. Liikkuihan se mutta aloitus oli niin hupaisa että meille huudettiin kuvaaja. Jonkin sortin rodeolaukkaa taidettiin esittää ennen kuin kamera viritettiin päälle. Eipä se ihan siistiä ollut vielä videon alussakaan. Mutta lopulta liikuttiin ja esteistä päästiin yli. Eipä se Ressukaan mulla kovin hyvin kääntynyt oikealle. Vika on siis kuskissa.

Lopuksi tultiin kulmapystyä vielä yksittäisenä ja se nousi. Poni parka. Peloketta empi ja otettiin yksi kieltokin. Lopulta loikattiin kuitenkin metristä yli. Vähän pidemmät jalustimet olisivat voineet helpottaa. En säätänyt kun vaihdettiin ratsuja.

Loppukäynnit käytiin maastossa. Onneksi sain ponin poishoidon hivutettua muualle niin pääsin juoksemaan Harmonian kanssa kentälle.

Ongelmia:
Pönä oli matala, kankea ja hidas
Ressulla yksi kielto
en osaa kääntää oikealle
esteillä vääriä laukkoja

Parannusta:
metristä mukisematta yli

Tino kuvasi ponihypyt:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora