maanantai 10. elokuuta 2015

Ponista junnuun

Maanantain estetunnille ratsukseni oli merkattu Ressu. Minä niin haaveilin Pikusta kun tarkoitus oli lähteä sillä kisoihin. Selvisi kuitenkin että Piku on perjantaina hommissa eikä ehdi kisaratsuksi. Lennossa tehtiin ratsun vaihto ennen kuin sain Ressua alle ja varustinkin perjantaina tallille tulleen 5 v Asteriksin.

Kovin paljon en ehtinyt ottaa ratsuun tuntumaa kun lähdettiin jo ravaamaan. Tosin käynnissä jo huomasi kumman askelluksen. Kukkopatti tai jotain sellaista. Ravi tuntui todella eksoottiselta. Olisin sanonut että ep mutta kuvattu on eikä ole löytynyt vikaa. Viskoi herkästi päätään. Eteni mukavasti.

Laukat mentiin aluksi yksi kerrallaan. Ensin ei meinannut vasen nousta. Lopulta päästiin laukkaan. Oikea nousi vielä huonommin ja oli jo suuria ongelmia. Lopulta oikeakin irtosi.

Hypyt aloitettiin ristikolle oikeassa kierroksessa. Kääntämisen kanssa oli vähän ongelmia. Vika johtui kuskin karkaavasta painosta. Hyppäsi aika hitaasti enkä millään tajunnut ratsun löysyyttä kun muualla tuntui niin innokkaalta. Hyvin epätasaista menoa.

Este nousi pikkuhiljaa. Tultiinkohan myös vasemmalta? Kunnon kieltoja ei otettu mutta ohjauksessa oli puutteita eikä aina osuttu. Ravissa paremmin ja oikea laukka ei oikein vieläkään noussut. Hyppäsi vähän kouluratsun tyyliin. Oli pitkään hypyssä. Eikä ollut jaloistaan erityisen tarkka.

Tultiin vasemmassa suhteutettua. Meille 4 laukkaa. Siihenkin muka löystyi väliin. Ihan asiallinen omasta mielestäni eikä vasemmassa kierroksessa ollut yhtään samanlaisia ohjausongelmia.

Tultiin myös nuolenpääokseria oikealta. Taas juostiin välillä lapa edellä ohi kun ei kääntynyt. Esteen eteen onnistui kyllä kääntää ympyrä. Esteestä päästiin aina yli jos sinne asti päästiin. Hetken sain oikean laukan nousemaan mutta tässä se taas katosi.

Lopuksi tultiin okseria vielä toisesta suunnasta. Edessä oli ponnistuspuomi ja välillä osuttiin ihan miten sattuu. Ei kovin ihanaa. Johonkin 70 senttiin meille tänään nousi. Omasta mielestäni meillä olisi pitänyt mennä paremmin. Ope pisti kääntymisongelmat ratsun syyksi vaikka vika löytyi satulasta.

Pään viskelyn sain vähenemään keskittymällä käsiini. Koulutunti pohjille olisi varmasti tehnyt ihmeitä. Näin en tullut onnelliseksi. Eikä tällä ainakaan voi lähteä kisoihin!

Ongelmia:
säpäkkä mutta pitkä ja salalöysä
viskoi päätä
en osannut kääntää oikealle
en tullut onnelliseksi

Parannusta:
hyppäsi jos osuttiin esteelle

Meidän tunnista ei tullut videoita mutta netistä löytyy hepan aiempi myyntivideo: https://www.youtube.com/watch?v=c-q4aU3U3K0

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora