maanantai 10. elokuuta 2015

PerusPönä ja vastalaukkoja

Maanantain koulutunnille sain taas Pönän. Tällä kertaa tamma oli lomaillut alle vain 2 päivää, joten ei ollut ihan yhtä jäykkä ja veltto kuin viikoa aiemmin. Patistelemalla sai liikkeelle mutten tänään patistellut ihan täydellä tarmolla.

Alkutunnista tehtiin käynnissä vastakaartoja. Ope kyseli treenitoiveaiheita. Hiljaa mielessäni ajattelin käyntityöskentelyä ja temponmuutoksia. Mitään en sanonut. Tämä kuitenkin toteutui. Hankala oli saada Pönää hidastamaan kun poni oli niin etujaloilla. Pidätteisiin veti vain vastaan. Eteenratsastukseen reagoi paremmin. Tätä olisi pitänyt tehdä vähän pidempään, jotta olisi auttanut meitä.

Laukassa tehtiin vastalaukkaa vaihtaen suuntaa myötälaukasta täyskaarrolla. Ekalla yrityksellä yritin liian vaikeasti kääntäen pitkän sivun keskeltä. Kulma tuli vastaan aivan liian nopeasti ja Pönä vaihtoi. Jatkossa kun käänsin vasta pitkän sivun lopusta täyskaarron niin ehdittiin ottaa uralla hetki vastalaukkaa ennen kuin piti ottaa raville kulman lähestyessä. Ei siis yritettykään enää liian hankalasti. Näin onnistuikin kivasti. Laukat nousi ihan hyvin.

Muuten ihan perustunti.

Ongelmia:
tosi etumatala
hidastaminen hankalaa
hidas

Parannusta:
ei ollut kovin raskas edestä
laukat nousi hyvin
pysyi aika hyvin vastalaukoissa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora