sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Istuntatunti ilman satulaa

Sunnuntaina mahduin vielä toisellekin tunnille. Ope oli laittanut mulle Jatsin (ei yllättänyt). Olisin saanut vaihtaakin mutta eipä tuolla ollut juuri väliä. Kysyin että saanko mennä ilman satulaa ja se sopi. Luvassa istuntaa. 7 ratsukkoa.

Tarkenin yhä t-paidalla. Jatsi oli aikamoinen kiemura. En saanut siihen kunnolla otetta käynnissäkään. Kulki mutkalla ja jännittyi. Ravissa ope ohjeisti tekemään oikeassa kierroksessa banaanitaivutusta ulos eli taivuttamaan vasemmalle sekä väistämään takaosaakin ulos. En ihan hahmottanut että mikä kaikki oli alunperin pielessä mutta tämä kuulemma auttoi. Pyöreät hetket oli tosi pieniä pilkahduksia. Keventämisen jätin suosiolla väliin kun säkä painoi.

Lopputunti pyörittiin pääty-ympyrällä ja tehtiin siirtymiä käyntiin ja voltteja. Me muistaakseni Niilon ja Remun kanssa samalla ympyrällä. Kädet piti pitää hyvin aloillaan. Käyntiin piti saada pelkällä istunnalla. Ei ihan onnistunut. Myöhemmin pyörittiin pelkkää ympyrää laukassa kumpaankin suuntaan. Vauhti kiihtyi pikkuhiljaa kierros kierrokselta. Vasempaan kierrokseen sisäpohje ei ollut yhtään läpi, sillä heti kun hölläsin sisäohjasta, kääntyi turpa ulos. Suht asiallisesti selvittiin kuitenkin laukastakin eikä kyydissä ollut yhtään paha pysyä.

Takamuksenikaan ei ottanut tätä tuntia yhtään niin raskaasti kuin pelkäsin. Riittävä rääkki tuli kuitenkin, sillä illalla ei huvittanut enää ratsaille.

Ongelmia:
kiemura ratsu eikä ihan avuilla

Parannusta:
helppo pysyä selässä ilman satulaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora