maanantai 1. kesäkuuta 2015

Vähän reippaampaa Penahyppelyä

Maanantain estetunnille sain Penan. Kimoputkea siis yhä. Ei haitannut yhtään. Ratsukoita oli tällä kertaa 5. Keli pikkuhiljaa parani alkutunnin tihkuista. Nyt Pena tuli suoraan tallista, joten alkutunti edettiin ihan mukavasti. Alkuraveissa tuli jopa sanomista että vauhti riittää eikä tarvi pyytää enää enempää. Alkuverkan laukansäätelytehtävä oli meille juuri hyvä. Sopivasti oltiin harjoiteltu sitä salaa kahdesti viikon sisällä jo. Mutta pyöreämpään menoon olisi pitänyt tehdä vähän siirtymiä.

Hypyt aloitettiin ristikolta, joka sitten nousi pystyksi. Ponnistuspaikat oli alkuun vähän hukassa ja loikittiin pikemminkin kaukaa. Plussat ponille että kuitenkin mentiin joka kerta yli jalkoja nostaen. Muutama väärä laukka oli tehtävän jälkeen vaikka ei olisi pitänyt tulla vaihtoa.

Sitten hypeltiin päivän erikoinen este eli ylhäältä katottuna x. Vähän Pena katsoi mutten antanut muita vaihtoehtoja kuin mennä yli. Päivän hankalin meille oli okseri-okseri kaareva linja. Väli olisi pitänyt kai mennä yhdellä askeleella mutta otettiin kahta. Se hypättiin useamman kerran eikä kertaakaan linjauduttu hyvin. Ekan esteen jälkeen oltiin menossa ohi mutta patistamisella, tahdonvoimalla ja ponin myötämielisyydellä hypättiin joka kerta myös jälkimmäisen esteen yli. Ei kovin hyviä tyylipisteitä mutta itselleni isot plussat siitä että aina jatkettiin.

Päivän ratana hypättiin pysty, x-este, vasemmalle, toinen okseri, x-este uudestaan ja okserit.  Pudotettiin eka koska tultiin liian hitaasti. Kakkosen jälkeen alotettiin alusta. Meni paremmin. Vähän hyytyi matkalle eikä kunnon laukkaa enää irronnut. Selvittiin kuitenkin maaliin. Penalta taisi ruveta kunto loppumaan.

Viimeisten välihuilien jälkeen tultiin vielä x-estettä kavennettuna ja nostettuna. Ei se tainnut edes kasikymppiin nousta mutta tuntui isolta. Pena oli väsähtänyt mutta tunnollisesti silti hyppi. Tuli jopa aika hyviä hyppyjä. Pari ylitystä ja sitten meille riitti.

Loppuraveissa tuntui hyvältä mutta video kavaltaa että suurimman osan ajasta meidän muoto on avoimempi kuin kuvittelin. Patistelin vielä eteen ja kun tuntui hyvältä niin otin porukan ekana käyntiin. Hyvin hoidettu, joten mitä sitä enää enempää kiusaamaan. Loppukäynnit oli pitkät.

Ongelmia:
poni väsähti
laukkaa pitäisi osata ratsastaa vielä lyhyemmäksi ja pystymmäksi energia säilyttäen
jokunen pudotus

Parannusta:
ei kieltoja eikä ohituksia
kivoja hyppyjä
ei niin hyytynyttä
paljon vähemmän keilaamista kuin Penalla yleensä

Meidän hyppykooste:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora