keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

Rästimässä esteillä, ei pukkeja!

Keskiviikkona arvoin pitkään ratsastuksen kanssa. Arvelin että minne tahansa menenkin niin virkkuja ratsuja ja lennokasta menoa luvassa eikä tämä houkuttanut yhtään. Lopulta päätin ruveta hoitamaan rästejä pois ja hyperventiloin iltapäivän pelossa että ratsukseni osuu aika jekkuna ollut Sami. Piti laittaa viestiin maininta että mieluusti joku muu.

Hyvin kävi ja ratsuksi osui Lida. Hoitaessa oli asiallisesti ja laitoin martingaalinkin vaikka hyvin oltaiisin pärjätty ilmankin. Kaikki jalatkin nosti ilman mutinoita. Oltiin maneesissa, yhteensä 6 ratsukkoa ja esteitä. Oltiin poniseurassa, eikä mukana olleista ratsuista yleensä kukaan ole meidän tunnilla. Takaovi oli auki, eli oli tammalla vähän kytättävää. Yhden laukkaspurtin otti verkassa mutta tilanne oli hallussa.

Kulki suht nätisti muttei ollut ihan läpi. Esteet oli hyvin samaan tapaan loivana U:na kuin viimeksikin. Nyt keskimmäinen oli okserina.

Alkuverkassa tehtiin vaihtoja puomien yli. Vasemmasta oikeaan oli paljon vaikeampi. Välillä ei tullut mitään, välillä vaihtoi vain edestä. Myöhemmin sama kaksi kerrallaan n. 40 cm korkeudella. Yhä toiseen suuntaan vaihtui vaikka olisin soheltanut mitä, toiseen välillä ehkä osin tuurilla. Pudoteltiin välillä.

Sitten hypättiin keskellä ollut okseri kertaalleen kummastakin suunnasta. Oikeasta vasempaan laukka vaihtui, toiseen suuntaan piti vaihtaa ravin kautta.

Lopuksi hypättiin vielä 4 esteen rata. Oikeassa okserille, vaihto, vasemmassa lävistäjäeste, vaihto, toinen lävistäjäeste, vaihto, pitkä tie okserille ja vielä yksi vaihto. Esteet näytti jättimäisiltä kun ne yhtäkkiä nousi meille kasikymppiin. Rytmi isoille oli ihan hukassa vaikka tamma etenikin. Osa vaihdoista ainakin tuli. Okseri keilattiin alas heti alkuunsa. Oikea laukka taidettiin taas etsiä ravin kautta, en ole ihan varma. Kaksi vikaa hyppyä tuli tosi lähelle. Pystyn Lida kiipesi uskomattomalla taidolla puhtaasti yli. Vikalla okserilla heilahdin itse kummallisesti eteen ja jalat kävi korkealla takana. Muistin silti että ollaan menossa oikealle ja ainakin askel esteen jälkeen oltiin myötälaukassa. Hyvin pidin hermoni keikkuessakin.

Tamma taisi vähän väsähtää tuumasi opekin. Onhan se nyt viikon sisään hypellyt ainakin torstaina ja sunnuntaina tätä ennen. Itse pohdin että hauska oli hypätä mutta luultavasti olisin saanut koulutunnista enemmän irti. Liian hyvään kun on nyt päässyt tottumaan niin tämä kuuden ratsukon tunti tuntui lähinnä odottelulta. Mutta plussat siitä että hepat käyttäytyivät ja kuskit pysyivät kyydissä!

Ongelmia:
vaihdot vasemmasta oikeaan
pudottelu
yksi spurtti

Parannusta:
hyppäsi empimättä
saatiin kuitenkin vaihtoja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora