sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kehutun koulutamman kyytiin

Sunnuntaina kävin vielä Aaltokankaalla tunnilla. Koulua luvassa ja kivasti vain viisi ratsukkoa. Etukäteen listasin hevostoiveiksi Sissin, Cunamin ja Merin. Eilen ope vihjaili Cunamista mutta lopulta sainkin Sissin. Kiva näin, sillä tahdoin mieluusti kokeilla tämän kovasti ylistetyn tamman ennen kuin menee kaupaksi. Myyntivideo löytyi jo Meri-Lapin hevospalvelusta.

Sissi sai karsinakäytöksestä täyden kympin. Ihana hoitaa ja varustaa. Taluttuikin asiallisesti. Aika muhku. Hieman Harmoniaa isompi ja pyöreämpi.

Ratsailla eteni reippaasti, välillä vähän turhankin. Käynti oli ainakin matkaavoittavaa. Ravissa meinasi kiirehtiä ja sai olla jatkuvasti muistuttamassa tahdista. Toki unohdin aina välillä ja sitten viipotettiin. Mutta käsistä ei ollut lähdössä. Edestä oli vähän raskas ja lisäpohkeesta tuppasi kiihtymään lisää. En saanut keulaa niin keveäksi kuin olisin tahtonut. Ope käski tehdä siirtymiä, pysähdyksiä ja peruutuksia. Ne vähän auttoivatkin. Peruutuksissa pitäisi kuulemma myödätä nopeammin. Veto pois muttei tuntumaa oli oma mielipiteeni. Lopulta open ohjeet olivat juuri sen verran ristiriitaisia että rupesin kyseenalaistamaan lähes kaiken.

Tehtävät tehtiin ympyröillä. Koska tämä oli istuntatunti niin nostettiin jalustimet kaulalle. Me kisatykit oltiin takapäädyssä eli seuraksi samalle ympyrälle tuli Karvinen. Tupattiin Sissin kanssa olemaan turhan reippaita tähän seuraan ja kaverin häntä lähestyi jatkuvasti. Joo, ravia pitäisi voida säädellä mutta ei se ihan niin helposti multa onnistunut. Tehtiin voltteja C:hen ja toiselle reunalle käyntisiirtymä.

Sissillä oli suht kivat askeleet istua. Laukassa joutui käyttämään istuntaa mutta hyvin onnistui eteenratsastuksen jälkeinen hidastus. Yllättävän hyvin jopa. Mutta rankkaa se oli. Kun pyörittiin laukassa kierrostolkulla niin kunto loppui. Välillä oli pakko ottaa käyntiin ja hengittää. Sitten jaksoi taas. Laukkavoltit ei olleet mitään matkustelua. Sainkohan jonkun ei-toivotun vaihdonkin tulemaan voltilla? Laukassa pohkeeni olivat kuulemma paremmin omalla paikallaan. Muissa askellajeissa karkasivat liian eteen. Koulusatulassa. Ehkä kenotin takanojassa vastustamassa tamman käsille painamista?

Taas tuntui että osaava hevonen meni vähän hukkaan istuntatunnilla. Mutta meninpä lähes koko tunnin ilman jalustimia ja temponmuutokset laukassa ei olleet ihan peruskauraa. Sissi oli kiva ratsu mutta ehkä jopa vähän turhan tasainen eli tylsä. Vähän saattoi tuijotella muttei tehnyt mitään ylimääräistä. En ihastunut niin paljon kuin mitä muiden ylistyspuheiden perusteella odotin.

Ongelmia:
tamman kiirehtiminen
kuskilta loppui kunto laukkatehtävässä
pohkeet valuivat ravissa liian eteen

Parannusta:
laukka säätyi hyvin
tosi tolkku ratsu

Alkutunnin videoinnista kiitos tuntia seuranneille junnuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora