maanantai 12. tammikuuta 2015

Väistöjä ajatuksella ja kaunista vasenta laukkaa

Tunnustan haaveilleeni maanantai-illasta jo perjantaina. Kahden viikon tauko Harmoniasta tuntui ikuisuudelta. Onnekseni Harmonia siellä listassa luki. Suunnittelin jo etukäteen meneväni ilman satulaa, samat suunnitelmat oli muillakin. Pakkasta taisi pahimmillaan olla n. -17°C. Miksi maanantaisin on aina näin kylmä? Tunnilla oli 5 ratsukkoa ja kentällä vielä yksi itsenäinen toisella puolella.

Tallissa tamma oli taas pahana. Väisti ihanan herkillä pyynnöillä mutta heilutteli takasia ja näytti hampaitaan siihen malliin että harjasin raippa kädessä. Kavioiden putsaus ja suitsinta ongelmitta.

Alkuun olin taas vähän suolapatsas selässä kun osin alitajuisesti jännitin tamman mahdollisia loikkia. Eihän se mitään tehnyt. Alkuraveissa opekin sanoi että näyttää siltä että selässä on jotain ylimääräisiä jännityksiä. Harmi etten osaa rentouttaa kaikkia osiani käskystä. Käynnin sain suht nopsaa sinnepäin pyöreäksi mutta ekat ravipätkät mentiin aika jännittyneesti. Tänään alotettiin melko pian ravissa. Volttailu ei juuri auttanut. Jalkojakin piti rentouttaa paremmin. Alkuverkoissa suoraan pääseminen oli yhtä hankalaa kuin ennenkin. Pituushalkaisijalla seilattiin pääosin vain n. 30 cm suuntaan ja toiseen kunnes juuri ennen päätyä vähän enemmän.

Tänään tehtiin lisää parina aiempana päivänä kaipaamiani raviväistöjä. Olipa ihanan helppoa! Kulmassa meinasi välillä vähän kiihtyä mutta väistöt pysyi rentoina ja pääosin tahdikkaina. Osasin pitää kummatkin pohkeet kiinni, asiallisilla paikoilla ja keskityin asetukseen. Hoo väisti oikeastaan pelkällä ajatuksella. Jos rupesin törkkimään pohkeella liikaa niin sain vain takaosan edelle. Väistöt tehtiin pitkällä sivulla uralta sisään, suoristus ja takaisin. Lopputuntia kohti tamma rupesi vähän ennakoimaan ja meinasi poikitella vähän omiaan ennen pyyntöjä. Mutta ei kyllä ollut hankala väistää!

Toinen loistavuus tänään oli laukan parantuminen. Alkuun toki kumpikin pyöri vähän huonosti ja pudotti raviin liian aikaisin. Lopputunnista sain jotenkin istuttua laukan mukana ja meidän hankalampi eli vasen laukka muuttui kevyeksi, pyöreäksi ja rullaavaksi. Vau! Yhtään ei tarvinnut värkätä edestä. Samalla mukaan tuli kyllä nosto-ongelma enkä meinannut saada laukkaa enää päälle. Pahimmillaan otettiin kokonainen raviympyrä alle ennen kuin laukka nousi. Siirtymät takaisin raviin rupesivat nekin olemaan suht asiallisia. Aavistuksen töksähtäviä ja etupainoisia mutta rentoja ja pyöreitä.

Lopputunnista myös asetus oikealle meni läpi. Siinä vaiheessa tamma tuntui jo todella kivalta ratsastaa. Lopustakin kulmien puskemisesta päästiin.

Olipa taas ihanaa. Alkutunnista sormet oli taas poikkeuksellisen jäässä turbohanskoista huolimatta. En sitten vaihtanut koko tunnin aikana kevyempiin. Varpaillekin tuli vähän viileä kun unohdin Kuomista villasukat. Mutta ei paha. Tunnin jälkeen kelluin taas onnellisuuden tunteessa ja sen jälkeen rupesin harmittelemaan ettei huomenna ole maanantai. Tallilta tosin houkuteltiin keskiviikkona uudestaan. Tuskin maltan olla menemättä.

Ongelmia:
alkutunnista minä ja tamma oltiin vähän jäykkiä ja jännittyneitä
laukat lakkasi nousemasta
tallikiukut

Parannusta:
ihanan helpot raviväistöt
pyöreä, rullaava ja kevyt vasen laukka
asetukset kumpaankin suuntaan läpi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora