maanantai 8. syyskuuta 2014

Toivejunnulla hyppäämään suhteutettuja

Toivoin jo jokusen viikon että Pönällä (jota yritin sanoa myös Ellaksi) olisi kiva hypätä joskus uudestaan. Ja mieluusti sillä nyt menin. Poni teki koulutunnin alle ja oli jo enimmät virtansa antanut. Sain silti patisteltua liikkeelle. Muistin tamman metkut (spurtin ja pukit) viimekerralta, joten vähän varmistellen laukattiin pitkin ohjin. Helpommin liikkui kuin Rosu. Jalat sopi paremmin tämän ympärille. Ratsukoita tunnilla oli 4. Lämmintä n. +18°C.

Tänään mentiin salaisten toiveideni mukaan linjoja. Alkuun tultiin kuitenkin laukanvaihtoja pystyllä. Oikeasta vasempaan vaihtoi helposti. Ope ei ollut ihan tyytyväinen suorituksiimme, joten kuunneltiin hetki teoriaa ja katsottiin esimerkkisuorituksia ennen kuin päästiin jatkamaan. Sitten menikin jo paremmin vaikka vaikeampi suunta taisi jäädä kokeilematta.

Sitten hypättiin linjat. Noin 6 laukkaa reippaasti kaarevalle tielle ja 4 - 5 suoremmalle. Kertaalleen kumpikin linja, sitten radanpätkä. Ekalla yrityksellä taisin hypellä ennen ratsua ja tietkin oli mitä sattuu. Radasta eteenpäin näkyy videolla. Suhteutetut meni nyt jo paremmin. Kuskikin malttoi odottaa paremmin. Vääriä laukkoja edelleen väleissä.

Lopuksi hypättiin vielä okseria. Olin vähän pettynyt suhteutettujen vähyyteen. Okseri kuitenkin nousi ja korkeimmillaan loikittiin kuulemma noin metrisenä! Lähes joka kerta tultiin väärässä laukassa alas vaikkei laukan olisi kuulunut vaihtua. Yritin nostaa vasenta laukkaa mutta hepo tarjosi oikeaa. Oikea laukka on tällä kulmikkaamman tuntuista. Jotenkin mutkalla taisin siis olla. Pönä oli ihanan rehellinen ja vaikka tultiin huonomminkin niin päästiin joka kerta empimättä yli.

Ongelmia:
taisi tulla pari pudotusta
vääriä laukkoja

Parannusta:
ihanan rohkea hyppääjä

Lopputunnin menoa kentän laidalta kuvattuna:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora