torstai 12. kesäkuuta 2014

Kevätkauden päätös flopaten asennevammaan satulasta

Tänään meitä tuli tunnille vain 3. Ratsukseni oli merkattu Nuppu. En ois kyllä arvannut. Mutta mikäpä siinä, viimeksi oli ihan hauska tapaus. Harjatessa hämmästelin että oliko se oikeasti noin pieni. Hädin tuskin hevoskokoinen (jos sitäkään). Kuulin vasta juuri ennen tuntia että tämä olisi ns. ilman satulaa tunti. Minäkin olisin halunnut! Ilman satulaa hyppämisestähän olen haaveillut nyt vaikka kuinka pitkään. Mutta kommentti tuntikaverilta oli ettei Nupulla voi mennä ilman satulaa koska silloin sitä ei voi työstää. Ajattelin että ne työstötunnit on erikseen.

Esteet oli kisojen jäljiltä aloillaan. Hinguttiin pihalle vaikka satoi, +12°C. Kenttä oli märkä ja möyheä. Ei ollut kuin pari lätäkköä.

Otin näemmä satulasta jonkin asennevamman. Ravi meni vielä ihan ok vaikka ratsu olikin vino ja jäykkä. Tai en osannut ratsastaa sitä ja vaatia oikein. Vaan laukka oli semmosta vipellystä että tuskin olisin edes pysynyt kyydissä ilman satulaa. Ei liitovaihetta. Helpompi oli olla kevyessä istunnassa.

Hypyt menin tänään puolivaloilla. Pompittiin alusta asti miten sattuu. Ensin linjaa, johon ympyrä väliin. Vääriä laukkoja taisi tulla ekassa kierroksessa ekan hypyn jälkeen 100 %. Ja joka ikinen hyppy meni vasemmasta laidasta.

Kun alotettiin hyppytehtävät 4 hypyn radalla niin posottelin autopilotilla. Hepo kiihtyi välissä aika paljon mutta ajattelin että menköön kun on innoissaan. Väärin! Vedettiin okserista vasemmalta ohi eikä itellä ollut juuri edes motivaatiota toimia. Otettiin siihen kai 3 kieltoa ennen kuin rupesin vähän tahtomaan esteestä yli. Muuten kuulemma ratsastin turhan lyhyellä ohjalla ja liian kankealla kädellä. Meno ei ainakaan rentoa ollut kun käskettiin rentouttamaan hartioitakin.

Seuraavalla kierroksella taidettiin kieltää samalle esteelle uudestaan. Kaareva linja oikealle. Loput meni kerralla yli. Ja ite hyppelin etukenossa.

Sitten tultiin 4 hypyn pätkänä kisojen esteitä 4-7. Vitonen, joka kisoissa tippui, oli tänään meidän tyylikkäin suoritus. Taidettiin ottaa tähänkin joku kielto? Olisiko toinen kierros mennyt sitten puhtaasti?

Lopuksi tultiin vielä kääntötehtävää. Käännökset ja vinohypyt meni ok mutta helppo suora lähestyminen pystylle toi taas tökkäyksen. Nyt olin vihdoin hereillä enkä päästänyt Nuppua ohi. Ja hyvin pienellä tiellä uusi lähestyminen ja yli.

Lopuksi halusin hypätä vielä eniten kieltoja aiheuttaneen okserin. Esteitä oli käännetty eli hyppysuunta säilyi mutta kaarevaa linjaa ei tullut. Nämä esteet oli pieniä. Okseri max 70. Aiempien kierrosten korkeus max 80. Nyt päästiin kierros puhtaasti.

Meidät päästettiin loppuverkkaamaan muiden hypätessä kierros loppuun. Itseäni ärsytti hyvin pitkälti kaikki. Nakkasin ohjat pitkiksi ja istuin kevyessä istunnassa Nupun hölkätessä loppuraveja. Motivaatio ratsun työstöön oli nolla. Loppukäynnit mentiin maneesissa. Itselläni meni parikymmentä minuuttia toipua keljutuksistani. Näemmä satula häiritsi henkistä tasapainoani näin paljon että siksi sössin tämän tunnin. Tuskin Nuppu olisi edes kiellellyt noin paljon jos en olisi ekaa kieltoa päästänyt niin löperösti tulemaan. Tunnin jälkeen pohdin että olisi vain sittenkin pitänyt mennä ilman satulaa silläkin riskillä etten olisi päässyt hyppäämään mitään enkä olisi laukassa pysynyt kyydissä. Enpähän olisi nössöillyt. Open kanssa ei satulasta edes puhuttu.

Ongelmia:
väärät laukat esteiden jälkeen
hypyt vasemmasta reunasta
omat motivaatio-ongelmat
kiellot
hankala laukka istua

Parannusta:
kisoissa pudonnut vitonen meni ihan tyylikkäästi
pysyin kyydissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora