torstai 8. toukokuuta 2014

Keilailua vesisateessa

Torstaina sain tauon jälkeen jatkaa hyppytreenejä Flikan kanssa. Kelinä oli sateinen +4 ja mentiin silti pihalle kuten haaveilin. Esteet oli poikkeuksellisesti eripäin kuin yleensä, kentän yläreunalla.

Tammalla oli tänään kiire. Alkutunnista meillä oli taas kunnon apuohjaviritelmä päällä, martingaali + piuhat. Ennen hyppyjä mentiin kouluratsastusta mutta ei tullut kovin hyvää. En ehtinyt valmistella tehtäviä kunnolla. Tehtiin ympyrällä ravi-laukkasiirtymiä ja laukansäätelyä. Me taidettiin lähinnä kaahottaa. Lopulta myös hypättiin ympyrällä mutta ei siitäkään tullut hyvää. Pudoteltiin jo tässä vaiheessa.

Ympyrähyppyjen jälkeen jatkettiin 3 esteen linjalle. Pysty, okseri ja pysty. Välit piti mennä kolmella laukalla ja tähän olisi pitänyt laukata ihan reippaasti eteen. Vähän meinasi jännittää. Ekalla kierroksella ekaan väliin tuli 4 askelta, sen jälkeen päästiin kolmella. Helposti Flika näistä silti meni yli. Tosin joka kierroksella pudotettiin jotain.

Tämän jälkeen tultiin kaarevaa linjaa. Ensin 2 ensimmäistä estettä, sitten kaikki 3. Aika skarppina sai olla kääntämässä. Vauhtia oli yhä pikemminkin liikaa, varsinkin loppua kohti. Selvittiin silti suht kunnialla.

Sitten hypättiin rata, kerran vai kahdesti, en muista. Kolmen esteen linja, suunnanvaihto, 3 esteen kiemura ja 4 laukan linja (pysty - okseri?). Edelleen tuli 4 vp suorituksia, yleensä eka putosi.

Loppuun hypättiin vielä ratsukkokohtainen valinnaistehtävä. Meille vika linja. Nyt päästiin ekasta puhtaasti yli mutta jälkimmäinen putosi.

Monesti jäin pitämään liian pitkään. Flika kyllä kiipesi esteistä läheltäkin yli. Sopiva laukka oli hukassa ja linjan lopussa vauhti kiihtyi.

Ongelmia:
ei taidettu päästä yhtään tehtävää pudottamatta
vauhti kiihtyi loppua kohti

Parannusta:
ei kyttäillyt
ei arponut, meni huonoistakin paikoista yli
osuttiin esteille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora