lauantai 1. helmikuuta 2014

Ratsastusta ennen auringonnousua


Lauantaina oli luvassa esteitä ABC:llä. Aapo oli kuitenkin saikulla, joten vararatsuksi ehdotettiin Hassea. Tämä sopi hyvin, sillä olin jo pidempään haaveillut Hassen kokeilusta. Tunti oli entistä aikaisemmin ja Annekyyti lähti kämpiltä jo 07. Hulluutta!

Hasse keskittyi karsinassa enemmän syömiseen kuin minuun. Hyvin sai harjattua muuten paitsi pään harjaamisesta ei tykännyt. Satulavyöllekin luimi. Satulointia viilattiin vielä siirtämällä penkkiä vähän edemmäs.

Maneesissa Hasse löysäili. Sain siihen liikettä mutta tuntui Aapoon verrattuna matamiselta. Tämänkin kanssa kääntö-ongelmat tulivat hyvin esille ja oikealle oli hankala päästä. Päivän ekasta raipalla muistutuksestani laukka vaihtui ympyrällä vääräksi. Ope kyllä taisi sanoa että liikutaan ihan reippaasti.

Päivän estetehtävä oli kombinaatio meidän kolmen kuskin ongelmakohtiamme viime ajoilta. Minun lisäni sinne oli okseri suoralla ja sen jälkeen pysty lävistäjällä, josta monesti tarttuu puomi mukaan. Täällä se oli vähän kiltimmin rakennettu (isompi maneesi kuin Uotilassa) ja laukka-askelia okserin ja pystyn väliin tuli vaikka kuinka monta. Mutta tiukkoja käännöksiä ja laukanvaihtoja siis. Yksi sarja, jossa esteet vähän vinossa.

Päivän ensimmäinen hyppy-yritys mentiin esteestä ohi kun ohjaus meni rikki. Toisella päästiin yli. Myöhemmin verkkahyppyjä päästiin sekä myötälaukassa että vaihdolla. Liikkeelle lähdöissä oli ongelmia ja välillä Hasse rupesi pomppimaan laukassa lähes paikallaan. Ope kommentoi että suht tyypillistä sille kun huomaa että kavereiden ei tarvi tehdä mitään. Varotti olemasta sillon liian etukenossa.

Ensimmäinen kierros oli kaamea ja saatiin toinenkin ohimeno kun kaarre venähti pitkäksi. Sarjaväliin mahtui kolmaskin askel. Pudotuksia ei tullut (esteet oli pieniä) mutta vauhti hyytyi matkalle. Tästä oli tie vain ylöspäin ja parannettiin kovasti. Silti oli semmonen olo että on hankalaa ja menee huonosti. Taitaa oma rima olla aika korkealla. Kertaalleen ope huusi suunnan väärin ja hämäännyin siitä. Menin sitten ihan tarkoituksella seuraavasta esteestä ohi. Harmi vaan että tämä oli ainoa kerta kun Hasse vaihtoi laukan keskimmäisellä esteellä.

Lopuksi saatiin vielä sakkokierroksia laukan vaihtamiseen. Ei tullut hyvää.

Hankalinta tänään tuntui olevan henkisesti olla kierroksen ekana. En meinannut päästä siitä millään yli. Yleensä kun olen rauhassa saanut katsoa alle esimerkkisuorituksen tai kaksi. Vikalla kierroksella esteet oli jo vähän enemmän irti maasta. Mutulla jotain 70 cm. Kieltoja ei tullut. Vaan eipä ollut Hasse niin kiva hypätä kuin mitä joskus ikuisuus sitten muistelen ajatelleeni sivusta seuraten. Kuulemma olin turhan kriittinen ja ekaksi kerraksi meni hyvin (kommentoivat hyppykaverit).

Hepat jatkoivat hommia koulutunnille.

Ongelmia:
yleinen tahmeus
laukat vaihtui huonosti
pomppiminen liikkeelle lähdöissä

Parannusta:
ei kieltoja eikä pudotuksia
vino sarja ei aiheuttanut ongelmia


Aleksei videoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora