sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Neljännellä kerralla jo ihana, huonosti menneen ratsastussyksyn katkaisu


Sunnuntaina mahduin vielä tunnillekin. Salaa haaveilin Herosta. Listassa luki kuitenkin Touho. En ollut yhtään mielissäni ja ajattelin että olisin 8 tunnille tulevasta ratsusta ottanut mieluusti minkä tahansa muun. Mutta kuten aiemminkin niin myös nyt tällaiset aatokset ennen tuntia povasivat loistavia onnistumisia.

Touho tuli kiltisti tarhasta ja oli ihanan asiallinen taluttaa. Samoin hoitotoimenpiteet ongelmitta. Mitä nyt takajalkoja piti vähän kammeta ylös. Muistelen että aiemmin on ollut vähän samanlaista. Harjaillessa harmittelin että Touho on niin pieni, kapea ja luikura.

Eino-myrsky yritti pauhata (pihalla +1) muttei haitannut meidän menoa yhtään. Touho yllätti menemällä suoraan. Ei luikerrellut koko tunnin aikana. Vaan tasottui tuntumalle ja kulki nätisti. Aiemmin totesin että tarvitsisin tallinpitäjän pitämän koulutunnin huonosti menneeseen ratsastussyksyyni. Tämä meni juuri kuten haaveilin. Kommentit olivat monesti että "hyvältä näyttää". Varotuksia tuli että saattaa jäädä roikkumaan oikeaan ohjaan. Mutta ei enempää holhousta. Alkuverkat saatiin mennä aika itsenäisesti kumpaankin suuntaan ja niihin käytettiin sopivasti aikaa. Oikea kierros oli hankalampi ja meni useampi maneesinmitta ennen kuin parani mutta oli aikaa työstää. Ohjeiden mukaan asetin sekä sisään että ulos. Ravissa pikemminkin kiiruhti kuin hidasteli. Ratsuun sai kivan tuntuman.

Laukkoja otettiin ympyröillä ennen tehtävän alottamista. Aika pitkät pätkät kumpaankin suuntaan. Laukka oli hankalin askellaji. Opeltakin tuli kommenttia että "työskentele, saat sen vielä pyöreämmäksi". Välillä kun meno meinasi ruveta hyytymään niin hipaisin raipalla. Touho reagoi aika voimakkaasti mutta hipaisu oli siis riittävä ja lopputulos toivottu. Eikä muuten säikkynyt raippaa. Laukassa ei kulkenut pyöreänä ja asetuksien kanssa oli työstämistä. Välillä asetin ulos ja selvästi auttoi hetkellisesti. Aiempaan verrattuna nyt laukkasi jopa vähän rauhallisesti. Mentiin meidän ympyrällä kai porukan hitaimmin. Ja ohjautui hyvin toisin kuin vielä kesällä.

Tehtävänä oli vastalaukkoja. Vasemmassa kierroksessa nostettiin pitkälle sivulle käynnistä oikea laukka. Ekalla kerralla nostin uran sisäpuolella mutta koska nosti joka kerran oikein niin loput nostot tehtiin uralla. Vastalaukka nousi hyvin mutta muuten nostot oli välillä sinkoilua. Nyt laukkakin oli ihan eri lailla reipasta kuin ympyrällä. Onneksi pitkä sivu oli aika pitkä työstää menoa. Ei täydellistä mutta parani.

Toiseen suuntaan ei ehditty nostaa kuin kertaalleen. Ahnehdin ja yritin heti uralla. Nousi väärä. Takaisin käyntiin, uran sisäpuolelle ja uusi nosto. Nyt tuli vasen. Eikä ehditty ottaa enää enempää. Loppuverkassa alkuun kiirehti mutta rauhottui sitten hyvin kuuntelemaan.

Opettajan loppukommentit oli että ratsastit sillä aika hyvin.

Olin jo suunnittelemassa talutusharjoituksia talliin mutta Touholla jatkuikin vielä hommat.

Tämä oli kiva tunti ja nyt tykkäsin Touhosta. Ja koska olen minä niin yhden hyvin menneen koulutunnin jälkeen mieleen nousee ajatus koulukisoista. Mutta tämä oli juuri se, mitä tähän syksyyn nyt tarvitsin!

Ongelmia:
oikea kierros oli haastavampi
laukka ei ollut pyöreää

Parannusta:
lähes kaikki
vastalaukat nousi hyvin
ravissa oli tasainen
tykkäsin!


Videokooste tunnista, kameran takana taisi olla Elina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Kommentit hyväksytään moderoinnin kautta.
-Nora